0

dk3 bij Vida Design

 

dk3 is een Deens bedrijf dat meubels van bekende designers uit de vintage jaren opnieuw uitbrengt en ook hedendaags design maakt. Al deze meubels worden met de meeste zorg gemaakt door Deense schrijnwerkerijen.

Uit de vintage collectie van dk3 is er het Royal System van Poul Cadovius dat werd ontworpen in 1948. In de jaren 50, 60 en 70 was het Royal System wellicht het grootste succes uit de Deense meubelindustrie. Poul Cadovius wilde een meubelsysteem ontwerpen dat maximaal comfort gaf, persoonlijke sfeer onderstreepte, eenvoudig te monteren was én veel combinatiemogelijkheden bood.

Het royal system was in 1948 een van de eerste meubelontwerpen die aan de muur werden bevestigd: “Als we de muren gelijkstellen met de vloer, hebben we veel meer plaats om te wonen” aldus Poul Cadovius. Poul Cadovius stierf in 2011 op 99-jarige leeftijd en gaf aan dk3 (de oprichter van dk3 was een persoonlijke vriend van Poul Cadovius) de rechten om het Royal System volledig volgens de originele plannen opnieuw te laten maken. Sinds 2010 wordt het Royal System door dk3 nieuw leven ingeblazen.

Een greep uit ons aanbod van dk3:

 

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.