• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
€89,00
Waarom niet eens een schapenvacht in een gedurfd kleur? Origineel is het alvast! En je kan het kleur perfect afstemmen op de rest van je interieur!

Levertijd 2 werkdagen
Ordered before [time], delivered tomorrow! Je hebt nog 03:39 uur
Auskin Schapenvacht

Schapenvachtjes, ze zien er niet alleen megazacht en aaibaar uit, ze zijn het ook. Je vindt er altijd wel een plaatsje voor. Voor de haard, naast de sofa, op de sofa, op een stoel, fauteuil, naast je bed, … Letterlijk en figuurlijk zullen ze een dosis warmte toevoegen aan de ruimte.

De schapenvachtjes van Auskin zijn afkomstig van Australische of Nieuw-Zeelandse schapen van een mengsoort waaronder de Merino schapen. De schapen hebben een zeer dikke vacht en enkel de mooiste worden uitgekozen. De kwaliteit van de vachtjes is de hoogste: premium kwaliteit en de vachtjes dragen allen het Woolmark kwaliteitslabel voor wol. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en meten 90 x 60 cm.

Staaltjes van de kleuren kan je bezichtigen in de winkel.

Voor alle licht- en mediumgekleurde schapenvachten heeft Auskin het Oekotex label behaald. Het Oekotex label garandeert dat het geteste en gecertificeerde textiel vrij is van schadelijke stoffen die een risico vormen voor de gezondheid van de mens. Auskin werkt er intussen hard aan om dit label ook te behalen voor de donker gekleurde schapenvachten.

Weetje

Wist je dat wol eigenlijk niet 'warm' is? Wol is een natuurlijke isolator waarbij de lucht die tussen de vezels gevangen zit, de temperatuur regelt. Wol voelt door deze isolerende eigenschappen warm aan als het koud is en koud als het warm is. Daardoor is wol ook een ideale materie voor poefs en zitzakken.

Onderhoudstip

Wassen mag niet, wol is zelfreinigend: het heeft een vettige laag waardoor het vuil afstoot, dit kan je versnellen door het te kammen met een hondenkam.

Mochten er wel vlekken in komen, maak dan de vlek nat met koud water, was de vlek uit met een beetje babyshampoo (dit is zeepvrij), borstel uit en laat uitdrogen. Met name de leerkant van de schapenvacht mag niet nat worden.