• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

By Molle

Geen producten gevonden...

By Molle

By Mölle: slow living, organische materialen en tijdloos design

By Mölle betekent "molen" in Sallands dialect. By Mölle is gevestigd in de oude molenaarswoning van Fakkert in Hoonhorst in Nederland. Daar ontwerpt én maakt By Mölle hun collectie. De collectie bestaat uit basistextiel voor woningen en is geïnspireerd door de natuur en uitstekend vakmanschap. Alles wordt geproduceerd met respect voor onze planeet.

Hun motto: geniet van "slow living", organische materialen en tijdloos design.

De windenergie is hun inspiratiebron voor een duurzame manier van leven. Net als de rust en ruimte van de omringende weilanden en bossen in het Overijsselse Vechtdal.

Natuurlijk linnen

By Mölle linnen is 100% natuurlijk. Gemaakt van Linum Usitissimum, oftewel vlas. Vlas is de enige plantaardige textielvezel met Europese roots. De plant heeft ons zeeklimaat en rijke bodem nodig om te groeien. Zonder irrigatie en pesticides, dus heel milieuvriendelijk en gezond. Nog een voordeel: alles van de vlasplant is bruikbaar. Van de vezels wordt linnen, papier en touw gemaakt. Van de zaden brood en lijnzaadolie. Na de vlasoogst gaat een van Europa’s oudste linnenweverijen voor By Mölle aan de slag. Een traditioneel bedrijf uit Litouwen met meer dan honderd jaar ervaring. Het hele proces - van vlas tot linnen - wordt er gedaan. Je ziet het vakmanschap terug in de fijne geweven linnen stoffen. En je voelt het ook, het slaapt heerlijk!

Naast de linnen tafelkleden kunnen bij ons in de winkel ook dekbedovertrekken in gewassen linnen besteld worden. De dekbedovertrekken worden op maat gemaakt en kunnen hierdoor niet via de webshop besteld worden. Kleurstalen zijn te bezichtigen in de winkel.

Duurzame productie

De productie van By Mölle gebeurt in Europa met de mooiste natuurlijke materialen. Zo gebruikt By Mölle wol van schapen uit Gotland in Zweden. Het vlas voor het linnen groeit aan de Europees Atlantische kust en wordt tot linnen verweven in Litouwen. Denym wordt gerecycled om er zachte ecologische kussens en plaids van te maken.

En de volledige By Mölle collectie wordt gemaakt in hun molen in Nederland.