• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Donna Wilson

Merken
Kleur
Sale
Donna Wilson Acorn kom
Acorn kom
€21,40 €10,70
+
Sale
Donna Wilson Dovey knuffel
Dovey knuffel
€46,00 €23,00
+
Sale
Donna Wilson Acorn bord
Acorn bord
€26,00 €13,00
+
€123,20
+
Sale
Donna Wilson Acorn bord
Acorn bord
€32,00 €16,00
+

Donna Wilson

Clash tussen patroon en kleur

Welkom in het wollige wonderland van Donna Wilson! Een plek waar patroon en kleur met elkaar botsen en de verbeeldingskracht de vrije loop heeft. De kussens, creaturen en truien worden gemaakt met de zachtste garens en meest levendige kleuren.

Wellicht ben je al een ontwerp van Donna Wilson tegenkomen in je dagelijks leven of op reis; misschien een helder blauw Badger kussen genesteld op een bank in Londen of een Beardy man bord in een restaurant in Tokio, Donna's producten duiken op in alle uithoeken van de wereld.

Het Donna Wilson verhaal

Als we teruggaan naar het begin, begint het verhaal van Donna Wilson op het mooie platteland van Aberdeenshire, waar ze haar jeugd doorbracht op de boerderij van haar ouders. Donna had er een kippenren die ze omtoverde tot een oord van kunst. De kippenren werd een plek waar ze sculpturen maakte van takken en twijgen en moddertaarten bakte die opgediend werden in oude potten en pannen.

Door deze vroege experimenten ontwikkelde Donna een liefde voor het natuurlijke landschap, de natuur en uiteraard het maken van dingen – voornamelijk uit textiel met zelfbedachte technieken zoals vilten, naaien, breien en verpakking. Toen ze oud genoeg was, vertrok Donna naar Londen waar ze haar talenten kon bijschaven aan de Royal College of Art. Het was daar dat zij haar allereerste creaturen breide en ze deze begon te verkopen aan de lokale winkels in de stad.

Deze opmerkelijke, hartveroverende wezens waren in een mum van tijd uitverkocht en Donna Wilson startte een bedrijfje. Ze legde zich toe op het ontwerpen van aparte kussens, vreemde figuren en speelse interieuraccessoires. Haar alternatieve ontwerpen verleenden haar een cultstatus met volgers over heel de wereld. Donna Wilson, afkomstig uit Schotland, heeft op vandaag een studio in Londen.

Handgemaakt in het Verenigd Koninkrijk

Haar hardwerkende team breit, naait, verpakt en verzendt alle producten naar designwinkels verspreid over 30 landen. Alle figuren dragen het label 'handgemaakt in het Verenigd Koninkrijk'. In 2010 won Donna de begeerde eerbetuiging 'Ontwerper van het jaar' bij de Britse Design Awards van Elle Decoration.