• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Flexa

Geen producten gevonden...

Flexa

Flexa: Scandinavische woonoplossingen voor kinderen

FLEXA werd in 1972 in Denemarken opgericht en specialiseert zich in het ontwerpen, produceren en verkopen van Scandinavische woonoplossingen voor kinderen.

FLEXA ontwikkelt hedendaagse, Scandinavische interieurs voor baby's en kinderen. Alle FLEXA producten worden ontworpen om een veilige en stimulerende omgeving te creëren voor kinderen en die zich aanpassen, groeien en omvormen naargelang de veranderende behoeften van kinderen. FLEXA wendt haar kennis over kinderen aan om de meest functionele, speelse en duurzame woonoplossingen aan betaalbare prijzen aan te bieden. 

In het gamma vind je onder andere babybedjes, kindertafels en kinderstoelen en ander meubilair voor de kinderkamer als kleerkasten, wandsystemen, ...

Gecertificeerd massief hout

Al het FLEXA hout is PEFC-gecertificeerd en beantwoordt aan strenge, internationale normen voor duurzaam bosbeheer.

FLEXA heeft het gebruik van hout in hun productie geoptimaliseerd en ze recyclen boomstompen, houtspaanders en zelfs zaagsel in de zagerijen en fabrieken.

Het hout wordt verzameld uit de noordelijke breedtegraden, waar bomen langzaam groeien vanwege de kou. De omgeving van de noordelijke ligging genereert hout met een uitstekende vezelstructuur en grotere massa die zorgt voor een hoge kwaliteit hout dat slechts een paar knopen bevat. Het hout wordt gedroogd, geschaafd en afgerond tot het eindproduct van hoge kwaliteit.

CO2-neutrale energie

FLEXA ontwerpt meubilair voor kinderen en wil deze kinderen laten opgroeien in een groene wereld. Daarom wordt alle overblijvende hout uit het voorbereidingsproces gerecycleerd. Alles wordt verzameld, zelfs het zaagsel, en dit wordt opgestuurd naar een houtzagerij, waar het gecomprimeerd wordt tot houtpellets. De houtpellets zijn vrij van additieven en lak, waardoor ze milieuvriendelijk zijn en CO2-neutraal. Deze houtpellets hebben een trage verbranding en bieden een alternatief voor andere, minder milieuvriendelijke vormen van energie.

Veilige kussengevechten met OEKO-tex

FLEXA vindt dat kinderen moeten kunnen spelen en slapen in een omgeving vrij van chemicaliën en andere schadelijke stoffen en is trots om al hun textiel te kunnen aanbieden met het OEKO-Tex label. Het Oeko-Tex label garandeert dat het geteste en gecertificeerde textiel vrij is van schadelijke stoffen die een risico vormen voor de gezondheid van de mens.