• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Metafox

Sale
Foxrider driewieler Wit
Foxrider driewieler Wit
€139,95 €111,96
+

Metafox

Metafox: Belgisch design uit Ardooie

Het Belgische merk Metafox maakt al sinds 1957 driewielers voor kinderen. Het iconische ontwerp onderscheidt zich van anderen door het tijdloze design. De Foxrider brengt oude Belgische nostalgie terug naar het heden en staat garant voor kwaliteit en plezier. Hij schittert in zijn eenvoudige mooiheid. Zijn strak design en de leuke kleuren zorgen ervoor dat kinderen met een kwalitatieve en authentieke driewieler kunnen ravotten.

Geschiedenis Foxrider

In 1957 wil Adiel Devos aan het plezier van zo’n familiestuk bijdragen door een eerste versie van een eigen driewieler te ontwerpen. De Foxrider wordt geboren en maakt deel uit van de Metafox Group waar buisverwerking centraal staat.

In 1971 start Frans Devos met het vervaardigen van allerhande toebehoren voor de fiets met vooral de fabricatie van kinderzitjes. Stilletjes aan verdwijnen de fabrikanten van driewielers aangezien de markt steeds meer overspoeld wordt door geïmporteerde en uit kunstof gemaakte driewielers.

In 1975 beslist Frans om de originele driewieler zo getrouw mogelijk te produceren. Zijn vader, Adiel, herontwerpt de eerste versie van de Foxrider.

In 2017 wordt de driewieler nieuw leven ingeblazen en ondergaat hij enkele updates: de kleuren worden aangepast aan de huidige trends en de wieltjes worden niet meer uit metaal, maar uit kunststof gemaakt. 

Lokale productie

De Foxrider is niet alleen afkomstig uit buurgemeente Ardooie, hij wordt er ook gemaakt!