• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Tolix

Geen producten gevonden...

Tolix

Het model A van de Tolix stoelen is een icoon van industrieel design geworden. Zijn niet afnemende populariteit sinds 1934 heeft ervoor gezorgd dat de stoel opgenomen is in de collectie van het Vitra Design Museum in Duitsland, het Moma in New York en het Centre Pompidou in Parijs. Deze mythische stoel, gemaakt van bladmetaal heeft zijn erkenning gekregen omwille van zijn degelijkheid, lichtheid, onderhoudsvriendelijkheid en betaalbaarheid. 

Op het einde van de 19de eeuw is Xavier Pauchard een pionier in het galvaniseren van huishoudelijke voorwerpen in Autun in Frankrijk. Galvaniseren is een methode die gebruik maakt van elektriciteit om een voorwerp te bedekken met een laagje metaal. Op een bepaald ogenblik gaat Xavier zich toeleggen op het galvaniseren van stoelen en meubels en lanceert hij de naam Tolix.

De stoelen zijn robuust, roestvrij en stapelbaar en vinden hun weg naar ateliers, kantoren, horeca, ziekenhuizen, buitenterrassen, ... Op het eind van de jaren 1950 produceert Tolix 60 000 stuks per jaar..

In 2006 kent het Franse Ministerie van Economie, Financiën en Industrie aan Tolix het label 'entreprise du patrimoine vivant' toe. Dit label onderscheidt bedrijven met ambachtelijke en industriële kennis.

Op vandaag worden de vele manuele handelingen en machines geërfd uit het verleden bijgestaan door hoogwaardige, digitale machines. De Tolix stoel model A is uitgegroeid tot een icoon van het industriële design. Eenvoudig van ontwerp, op en top degelijk, licht, onderhoudsvriendelijk en betaalbaar. Haar niet aflatende populariteit sinds 1934 heeft ervoor gezorgd dat de stoel is opgenomen in de collecties van het Vitra Design Museum, MoMa en het Centre Pompidou.