• Lorem ipsum
 

Gezelligheid troef

Van zodra je binnenkomt bij Elke en Birger voel je het onmiddellijk: hier heerst een familiale gezelligheid! De eerste blikvanger van de living is zonder meer de N701 zetel. Niet alleen de familie vertoeft er graag voor een tv-avondje, ook de twee huiskonijnen Muffin en Buddy durven er al eens uitgestrekt in te relaxen. Geen toeval want de N701 van het Belgische merk Ethnicraft heeft een uitnodigend design en straalt comfort en ontspanning uit.

Lichte kleuren voor een luchtige look

Birger en Elke waren een van de eerste klanten die het licht beige stofje aandurfden, toen het uitkwam in 2019. Een goede keuze want dankzij de lichte stof oogt de zetel luchtig in de ruimte.

Dankzij de textielprotector van Oranje Services blijft de sofa ook mooi zijn lichte kleur behouden. Niet alleen de stofkeuze van de zetel draagt bij aan het ruimtegevoel in de living, ook de glazen Tab salontafel van Bolia versterkt deze ruimtelijke ervaring. Door het glazen blad kan je het mooie Asko tapijt van Linie Design zien liggen. 

In de ronde hoek van de zetel hangt de Orb lounge hanglamp van Bolia te schitteren. Een echte sfeermaker die elke tv-avond en elk aperitiefmoment knus maakt. De messing kleur is een match made in heaven met de beige stof en het eikenhout. Het messing komt ook subtiel terug in de salontafel en verlichting in de eethoek.

In contrast

In vergelijking met de zithoek, zijn er in de eethoek iets meer harde contrasten te vinden in zowel kleur als materiaal.De Brit stoelen van Zuiver zijn hier een mooi voorbeeld van met hun zachte fluwelen stof en de donkere grijze en zwarte kleur. Ook de zwarte wandkast contrasteert met de lichte kleuren in de zithoek. Je oog valt onmiddellijk op deze twee uitersten. De eiken Savannah tafel valt iets minder op omdat hij rechtstreeks op het eiken parket staat. Slim gezien want deze ruimte vraagt niet om nog een extra blikvanger. Boven de tafel hangen de Reflection hanglampen van Bolia met een simpel en tijdloos ontwerp.

 

Erker in de verf

De erker is momenteel een botanisch hoekje, in de toekomst zal er ook nog een kleine fauteuil komen om er een tijdschrift te lezen. Om het verschil in functie duidelijk te maken, werd de volledige erker alvast in een zacht groen geschilderd.

TIP: heb je een grote ruimte met meerdere functies zoals een speelhoek in de living, een relaxhoekje in de eetruimte of een ontbijthoekje in de keuken? Schilder een kleurvlak op de muur, of de volledige hoek in een ander kleurtje om de scheiding duidelijk te maken. Hierdoor schep je 2 aparte sferen die in elkaar overlopen.

 

 

Nog enkele voor en na foto's