• Lorem ipsum

Veel functies en circulatie, weinig gezelligheid

Het interieuradvies die we in de lente van 2021 hebben uitgevoerd voor Vonk, het vormings- en kenniscentrum voor West-Vlaanderen, had een duidelijk doel: maak hun ontvangstruimte in Brugge gezellig. Een eenvoudig doel waar een addertje onder het gras schuilt; de grote ontvangstruimte wordt uiterst multifunctioneel gebruikt. In deze ruimte van 150m2 worden groepen klanten ontvangen, nemen zowel werknemers als klanten er (lunch)pauze en wordt er in de ruimte vaak gewerkt en vergaderd. Ook is het de plaats waar de koffiehoek geïnstalleerd is en waar je moet passeren om naar het toilet te gaan. Veel circulatie en veel verschillende functies voor een ontvangstruimte. Door het openbaar en professioneel profiel van Vonk moet het interieur ook gebruiksvriendelijk en onderhoudsvriendelijk zijn en binnenin het vooropgestelde budget liggen.

Cosy eilandjes en functionele lunchplaats

De vida interieurexperts staken de koppen bij elkaar en met de goede feedback van Vonk, kwam er een gezellig en uitnodigend resultaat uit de bus. Er werd gekozen voor een nieuwe indeling, een warm kleurenpalet met frisse natuurlijke toetsen en een vleugje vintage.

Aan de linkerkant zijn er verschillende hoekjes gemaakt met zachte fauteuils en zetels. De blauwe en grijze kleuren van de fauteuils komen mooi terug in de authentieke vloertegels. Om een duidelijk onderscheid te maken in de verschillende zithoekjes werd er geopteerd om telkens met een rond tapijtje per hoek te werken. Op deze manier krijg je 3 gezellige eilandjes. In deze cosy corners kan er verpoosd worden alleen of in groep, kunnen er groepssessies en gesprekken doorgaan en zelfs gewerkt worden! Naargelang de wensen kunnen er salontafels van andere hoekjes bij elkaar geschoven worden. De Snow bijzettafels zijn daar ideaal voor, je kan ze over elkaar schuiven, naast elkaar zetten en ze wegen niet te veel om verplaatst te worden.

Aan de rechterkant is er een koffiebar/lunchplek gecreëerd met een diversiteit aan tafels. Er zijn hoge en lage tafels waar grote groepen samen plaats kunnen nemen maar ook kleinere tafels waar één persoon of een duo kunnen genieten van hun koffie of lunchpauze.

In het midden werd een grote binnenhuisboom geplaatst door Vonk zelf. Deze biedt niet alleen een mooi uitzicht voor beide kanten van de ruimte, hij brengt ook letterlijk de natuur binnen. Ook de andere plantjes bezorgen wat groen en huiselijkheid mee aan de ontvangstruimte.

Rood geverfde deuren en roll-upbanners werden voorheen als druk en storend ervaren in de ruimte. Daarom hebben we Vonk aangeraden om deze weg te halen, zo eisen ze geen aandacht meer op en floreren de nieuwe eyecatchers zoals de boom en de gele zetels meer. In het koffiehoekje werd gekozen om met een bruin kleurvlak te werken.

 

 

 

Nog enkele voor en na foto's