• Lorem ipsum

 

Kerst tafel

It's beginning to look a lot like Christmas!

Ben je ook zo iemand die de dagen in de kalender afvinkt, perfect weet hoeveel weken het nog is voor kerst en je kerstboom al in november versiert?  Dan is deze blog waarschijnlijk iets voor jou, we geven je originele tips en inspiratie om je feestdagen nog meer kleur te geven en je gasten te verbazen met je unieke kerstdecoratie.

1. Zoek inspiratie bij de trendkleuren

Een frisse herfstwandeling door de winkelstraten verklapt al de trendkleuren voor het najaar, een mooie zonsondergang trouwens ook. Aardetinten zijn hot, van zonnig geel tot chocoladebruin en alles ertussen.

Wij kozen zelf voor de donkere tinten binnen deze uitgebreide kleurenwaaier om extra knusheid te creëren op onze kersttafel. Het groen op én boven de tafel contrasteert mooi en brengt leven.

We bedekten onze prachtige, massief eiken Graceful tafel van Bolia niet met een tafelkleed, de witgeoliede eik bleek het perfecte blanco canvas voor onze kerstsetting. Het zwarte Kyoto eetbord van HK Living contrasteert mooi op het blanke hout en hierop rust het gestreepte Kyoto dessertbord uit dezelfde reeks, zie je hoe het terracotta kleur gezellige warmte toevoegt aan onze eettafel?

Terracotta en (paars)rood zijn bovendien a match made in heaven, we maakten dan ook gebruik van de wijnrode Bungalow servetten en paarsrode kaarsen voor die echte Christmas feel. We werken af met een touch of gold om het extra feestelijk te maken, deze touches vind je terug in zowel de decoratie, het bestek en in de amberkleurige glazen van Broste Copenhagen.

Gedroogde bloemen zijn helemaal in, verwerk ze in een servet of in je centerpiece, je vindt ze in alle kleuren, zo kan je ze helemaal afstemmen met de rest van je kleurenpalet.

2. Doe eens een boswandeling 

Haal eens een frisse neus tijdens een boswandeling, maar vergeet niet naar beneden te kijken! Want aan je voeten ligt een bron van prachtige kerstdecoratie en het is gratis! Ga samen met je hond of met het hele gezin het bos gaan afspeuren naar kastanjes, bladeren, okkernoten, kastanjes, eikels, beukenoten, dennenappels en decoratieve takken. 

Eenmaal je genoeg verzameld hebt begint je Christmas DIY projectje! Laat de dennenappels drogen op wat oude kranten zodat ze mooi open gaan, stop de bladeren in een boek en plaats er een gewicht op zodat ze mooi plat drogen. Op de foto hierna enkele attributen uit de vangst van onze eigen boswandelingen. Wij doen dit ieder jaar in functie van de kerstversiering in de winkel. Geen enkele dennenappel noch andere bosattributen hebben we aangekocht!

kerstdecoratie

Meer fan van een tafel die rustig oogt en waar vooral je gerechtjes moeten spreken? Behoud dan de natuurlijke, warme kleuren van je bladeren en dennenappels. Een natuur-geïnspireerde tafel met aardse tinten is trouwens helemaal on trend deze kerst.

Wil je toch liever dat je pas verzamelde schatten in het oog springen? Spuit ze dan in een accentkleur zoals goud of zilver om je tafel nog feestelijker te laten lijken.

Je hoeft dit trouwens niet te beperken tot je tafeldekking, laat deze natuur-elementen hier en daar terugkomen zoals in een kerstkrans of in je kerstboom. 

 

3. Eye-catching middenstuk

Overdadige middenstukken zijn meestal not done, maar bij kerst zijn ze praktisch een must! Ga hier all out, maar zorg ervoor dat je gasten nog voldoende plaats hebben om te eten en maak het geheel niet te hoog zodat je gasten elkaar nog in de ogen kunnen kijken. Zet dus geen gigantische bloemstukken of halve kerstbomen op tafel waar de gasten constant moeten omheen praten. Grappig is het wel, praktisch minder...

We kozen zelf voor een middenstuk met dennentakken (deze hebben we wel aangekocht), gecombineerd met de natuurlijke decoratie die we vonden tijdens onze boswandeling. Ook hier voegen we een gouden knipoog aan toe door onze dennenappels en bladeren in het goud te spuiten. Christmas-red komt ook terug dankzij de schattige dennenappel-kaarsen van Broste Copenhagen, gebruik ze als kaars of decoratie-item, want zelfs zonder vlam is deze cone gemaakt voor je kersttafel.

 

4. Gezellige verlichting

Kerst is dé periode van knusheid en huiselijkheid. Deze gezelligheid schep je onder andere door aangepast sfeerlicht. Dompel je tafel onder in die typische, warme kerstgloed met behulp van kaarsen. We hadden het al over de Cone kaarsen, maar heb je onze bronzen kaarsenhouders in vintage-look al gespot?  Hun verweerde, gouden look is een perfecte match met de andere goudkleurige accenten op tafel. Kaarsen hoef je trouwens niet te beperken tot je eettafel, zet ze gerust overal rond en werk met verschillende hoogtes en diktes. 

Ook theelichthouders zijn de ideale sfeerbrenger in je middenstuk!

5. Add some Christmas magic

Kerst is een magische periode, we steunen massaal het goede doel, we lopen door de gezellige verlichte straten, op weg naar een Glühwein op de kerstmarkt om ons te verwarmen en we komen samen met de familie om écht te genieten van elkaars gezelschap. 

De magie die rond kerst hangt kan je ook laten uitstralen aan je feesttafel. Zorg voor een betoverende eye-catcher zoals onze originele kerstslinger, gemakkelijk zelf te maken met wat ijzerdraad, groenafval (of valse dennenboomtakken) en kerstdecoratie. Het is eens een andere interpretatie van de gewone kerstboom en deze slinger is bovendien catproof...als je hem hoog genoeg hangt tenminste ;-) 

Geen zin of tijd om een kerstboom te versieren of een kerstslinger te creëren? Hang dan simpelweg de kerstboom-wandkaart van HK Living, voor extra effect kan je een lichtslinger op de achterkant kleven zodat de boom oplicht als een echte kerstboom! En wederom catproof!

Nog meer inspiratie nodig voor je feesttafel? Bekijk dan zeker onze andere inspiratieberichten over het onderwerp! 

Geschreven voor Kim Roman op 29/11/19