• Lorem ipsum

IXXI bouquet of flowers

Organiseer je een feestmaaltijd of gewoon een casual dinertje met vrienden, een aanlokkelijke tafeldekking kan hier niet ontbreken.
Al hoeft een mooie tafelsetting niet enkel gereserveerd te zijn voor de eettafel, dit kan evengoed als decoratie dienen in de keuken , bar of terrastafel.
Maar waar te beginnen?

 

1. Kies een thema

Baseer je feesttafel op basis van seizoen, gelegenheid of gewoon je eigen smaak. Start met een feestelijk thema of trek het kleurenpalet van je interieur door naar je tafel.
Combineer textuur, kleur en accessoires om tot een eye-catching geheel te komen. De truc is om een perfecte balans te creëren tussen functionaliteit en esthetiek.

Een creatief gepresenteerde tafel laat een lekkere maaltijd nog meer smaken. Het oog wil tenslotte ook wat!

We geven je graag wat inspiratie aan de hand van een tafel die we in de winkel gedekt hebben. Ik koos de IXXI wanddecoratie 'boucquet of flowers' , die op de muur bij de tafel hangt, als inspirerend thema.

Glazen & servies

Hoeveel glazen en borden je precies moet gebruiken om in lijn te zijn met de etiquette hangt van gelegenheid tot gelegenheid af. Nu hoef je dit niet te volgen tot op de letter, maar wel lekker handig om een idee te krijgen.

Bij een formeel diner komt er bijvoorbeeld heel wat meer servies en glazen aan te pas dan bij een etentje onder familie of vrienden. Durf gerust experimenteren met gekleurde glazen of andere materialen zoals bamboeborden. Zoals je kunt zien opteerde ik zelf voor een subtiel 70's thema met natuurkleuren in het kleurenpalet van de IXXI wanddecoratie.

Deze retro-reeks borden, tassen en kommen van HK Living vormen ondanks hun verschillende tinten een bekorend resultaat.

retro servies

Hout en goud, misschien moeilijk uit te spreken voor ons West-Vlamingen, maar de twee passen volmaakt samen.

Ik koos voor dit buitengewoon chic bestek in goud en zwart van Bloomingville, bijna te mooi om mee te eten.

inspiratie tafeldekking

 

Tafel & textiel

De ideale manier om je tafel aan te kleden is door textiel te introduceren.
Bedek de volledige tafel met een tafelkleed, kies voor een neutrale ondergrond of net een levendig kleur om je servies tot zijn recht te laten komen.

Laat je liever nog een stukje van je tafel zien? Kies dan voor een tafelloper! Echter kon ik het niet over mijn hart krijgen om deze fenomenale Alagon tafel in gelakte walnoot van Dutchbone te bedekken.

Ik koos wel voor één ronde, oudroze placemat van Vacavaliente. Deze onderleggers zijn gemaakt uit gerecycleerd leder en ogen in perfect contrast met het donkere hout van de tafel.

Maar ook met hout op hout kun je niet missen.
Het elegante dienblad van AYTM is gemaakt uit hetzelfde hout als de tafel, en met zijn goud gelakte finish springt hij echt in het oog.

tafeldekken

 

Centerpiece & Decoratie

Een centerpiece is een sierstuk dat, zoals de naam het al verklapt, meestal in het midden van je tafel staat. Een focuspunt waar je oog meteen op valt bij het bekijken van je pas gedekte tafel.
Gebruik hierin je eigen fantasie, alles kan; bloemen, kaarsen, een decoratief item,...

Via het centerpiece kan je echt je thema of stijl laten doorschijnen. Let enkel goed op de functionaliteit hiervan, ga niet voor te groot en te breed. Het moet gemakkelijk blijven om te eten en converseren.
Is dit je ding niet? Vul de tafel aan met kleine spulletjes voor die extra touch.

Ik pikte er de goudkleurige pauw van Bloomingville uit, de definitie van klein maar fijn.

Een kaarsje mag ook niet ontbreken op je tafel, kaarslicht dompelt namelijk heel de tafel in een warme gloed, waardoor het extra gezellig wordt. Kies een kaars(houder) in lijn met de rest van je tafeldekking, experimenteer gerust.

Ik voegde eveneens wat uitgesproken kleuren toe via de multifunctionele bamboe borden van Urban Nature Culture.

Ik sluit af met een klein plantje op tafel, dat niet alleen de tafel meteen opvrolijkt, maar ook in perfecte balans is met zowel de tafelzetting als de wanddecoratie.

tafeldekking servies

tafel decoratie

Bekijk zeker nog eens de rest van ons keukengamma.

Geschreven door Kim Roman op 9 mei 2018