• Lorem ipsum

Hou je ook zo van de herfst? De dagen worden korter maar dit is het beste excuus om vroeger je pyjama aan te trekken, je in de zetel te nestelen met een dampende kop thee, kaarsjes aan te steken en te genieten van de regen die tegen het raam klettert. Wanneer de zon wel schijnt, word je getrakteerd op het prachtige kleurenpalet van de natuur en in deze kleuren vonden we de inspiratie voor onze herfsttafel

De herfst is hét seizoen van gezellig tafelen, je ontvangt je (natgeregende) gasten in een warme woning met dampende geuren die opstijgen vanuit de keuken en je laat ze plaatsnemen aan je zorgvuldig gedekte tafel.

Witte basis

Een blanco canvas vormt ons startpunt, een wit tafelkleed is onmisbaar in je linnenkast door zijn brede inzetbaarheid. Een wit tafelkleed zoals dit uit de Soft Collection van Bolia kan je in elk seizoen gebruiken en kan je combineren met alle kleuren.

Herfstkleuren

Om de warme kleuren van de herfst te benadrukken spreiden we de okergele Liw tafelloper uit over het midden van de tafel. Hierop komt straks ons middenstuk. 

Nu we de basis hebben, is het tijd voor servies. Het is al lang geen geheim meer dat het volledige vida team helemaal gek is op het 70's servies van HK Living, geen verrassing dus dat we hiernaartoe grepen voor onze tafelsetting.

Het organische gevormde eetbord 'Earth' past met zijn zachte, warme aardekleur perfect op onze najaarstafel. Hierop rust het 'Mist' dessertbord, een knipoog naar de mistige herfstochtenden waarin de zon zich verbergt, om je later te verrassen met een stralende herfstdag. Het groen uit de Mist borden trekken we door met de 'Moss' dessertbordjes, waarop je gasten een stukje brood kunnen besmeren.  

De gouden gloed van de zonsopgang in het najaar komt terug in het Taste bestek met champagnekleur van Sambonet.

Een gepast wijntje maakt je maaltijd helemaal af en voor elk drankje bestaat een aangepast glas. Wanneer je je tafelsetting op voorhand klaarzet, kies je meestal voor glazen voor rode én witte wijn, maar vergeet ook geen waterglas op tafel zetten.

Une carafe d'eau staat standaard op tafel in Frankrijk, een gewoonte die zeker mag overwaaien. We kozen voor de karaf Nausica in oranje glas, een kleur die we ook veel terug zien bij de vallende bladeren. 

Geplukt uit de natuur

Werk je tafel af met typische herfstelementen, je hoeft helemaal geen decoratie te kopen. Trek je warme jas aan, wikkel jezelf in je sjaal en ga lekker wandelen in het bos. Decoratie en inspiratie liggen er letterlijk voor het rapen. Dit is ook wat wij deden voor onze gedekte tafel.

Pièce de résistance

De eyecatcher op onze herfsttafel is het middenstuk. De basis hiervan vormt de Riann serveerplank van Bloomingville. Op deze serveerplank plaatsen we kaarshouders én kaarsen die aanleunen bij ons kleurenpalet. Dit geheel decoreren we met onze verzamelde spulletjes uit het bos. Steek hierna de kaarsjes aan om de tafel onder te dompelen in de gezellige gloed van kaarslicht

Onze tafel is hiermee bijna af, maar mist toch een beetje pit. De toevoeging van de Mie schaal in electric blue zorgt voor dynamiek, hierop plaatsen we een olijfhouten peper- en zoutmolen, want voor sommige gasten kan het natuurlijk nooit gekruid genoeg zijn! 

Nog meer inspiratie nodig voor je tafeldekking? Bekijk dan zeker onze andere inspiratieberichten over het onderwerp! 

Shop the look? Ontdek alle spulletjes die we gebruikt hebben voor de aankleding van deze herfsttafel.

Geschreven door Kim Roman op 8 november 2021