• Lorem ipsum

Dat kerst er dit jaar anders zal uitzien hoef ik je vast niet meer te vertellen. Geen grote familiebijeenkomsten, maar in intieme kring met het gezin. Dit wil niet zeggen dat je het niet gezellig kan maken. Integendeel, we hebben er net meer nood aan om het dit jaar cosy te maken. Dus steek die kerstlichtjes maar aan, hang slingers op en versier je kerstboom helemaal overdadig, dit jaar maken we er een extra warme kerst van!

Een kleine kerst heeft ook zijn voordelen, geen zatte nonkel met hetzelfde verhaal dat je al tot vervelens toe hebt gehoord, minder planningsstress, gewoon genieten van elkaars aanwezigheid én natuurlijk zoals altijd lekker eten!

Bij lekker eten hoort natuurlijk een even aantrekkelijke tafel. Voor onze feesttafel dit jaar kiezen we voor natuurlijke aardetinten. De gekozen kleuren ademen rust en warmte uit en zijn helemaal on trend.

Textiel

We starten onze tafeldekking met een wit linnen tafellaken uit de soft collection van Bolia. We gebruikten hetzelfde serene tafelkleed vorig jaar al in onze White Christmas feesttafel, maar geef toe, het is zo mooi en vormt het perfecte blanco canvas voor onze natuurlijke kersttafel. De soft collection bevat ook luxueuze linnen servetten. We kiezen echter voor een zacht contrast met de Bloomingville servetten in bruin katoen, servetten zijn niet enkel functioneel, ze zijn ook een esthetische meerwaarde aan je gedekte tafel. De afgewassen bruine kleur is tijdloos en kan je in elk seizoen gebruiken.

Servies

Bij het uitpakken was het hele vida-team wild van het nieuwe bone china servies van HK Living. Een knisperend, wit servies gemaakt uit ivoorporselein. Deze porseleinsoort wordt op een lagere temperatuur gebakken dan gewone porselein, het ziet er fragiel uit maar is in werkelijkheid oersterk. Een matte rand wordt afgewisseld met een glanzende binnenkant, wat de borden net dat beetje extra geven.

Bestek

Champagne is niet alleen een godendrankje maar ook de kleur van dit prachtige bestek van Gemeo. Bestek met een speciale vorm of een ander kleurtje voegt extra feestelijkheid toe aan je gedekte tafel. Extra tip: serveer je meerdere gangen op je kerstdiner? Leg het bestek van je eerste gerechtje aan de buitenkant en work your way in!

Glazen

Onze merkenfamilie breidt uit en ook Stölzle is één van onze nieuwste aanwinsten. Stölzle staat gekend om zijn verfijnde glazen uit kristal, afkomstig uit de Lausitz streek. Deze streek zegt je misschien niet meteen iets, maar het zal wel een belletje doen rinkelen bij de glaswerk-connaisseurs. De streek staat als sinds de Middeleeuwen gekend om hun glazen.

Plaats de glazen reeds op tafel, er wordt vaak gestart met witte wijn bij het voorgerecht en rode wijn bij het hoofdgerecht, vergeet het waterglas ook niet om die ochtendkater te verdringen!

Accessoires

Placemats

De zeegras placemats van Bloomingville voegen we toe als extra touch, het past helemaal in ons 'natuurlijke' thema en fleurt de tafel op met zijn atypische bladvorm. De placemats hebben ook een functioneel doel, ze beschermen ons mooie, witte tafelkleed tegen die messy eaters binnen het gezin (guilty!).

Kaarsen en theelichthouders

Ik heb het al gezegd, dit jaar maken we het extra knus! En wat is er gezelliger dan een heleboel kaarsen en theelichtjes? Dompel je volledige eetruimte onder in de sfeervolle gloed van kaarslicht en ook je feesttafel! Plaats kaarsen niet te dicht bij je gasten, zodat ze niet omver gestoten worden door enthousiaste armbewegingen tijdens het vertellen van een animerend verhaal (also guilty!).

We kiezen op onze feesttafel voor de ingetogen kaarshouders van HK Living in combinatie met de keramieken theelichthouders van Bloomingville, die de vorm hebben van een ontluikende bloem.

De wow-factor

We zochten duidelijk inspiratie bij de natuur voor onze kersttafel en dit trekken we echt overal door, tot in de kleinste  details.

Wandelen, wandelen en nog eens wandelen, we hebben niet veel anders gedaan dit jaar. De Belg trekt massaal de bossen en parken in om te genieten van alle herfstpracht en in deze bossen vonden we ook onze kerstdecoratie. Maak er een familie-uitstap van en laat de kinderen dennenappels, bladeren en takken rapen, verwerk dit in je middenstuk of in een originele kerstslinger die je rond je hanglamp draait of aan de muur hangt.

De eyecatcher en tevens finishing touch van onze feesttafel is de oversized Mississipi vaas van House Doctor met een gedroogd bloemenboeket in de aardetinten van onze tafel. Een boeketje droogbloemen is het perfecte pronkstuk op je feesttafel.

Ziezo, onze tafel is alvast helemaal in thema voor een huiselijke kerst!

Nog meer inspiratie nodig voor je feesttafel? Bekijk dan zeker onze andere inspiratieberichten over het onderwerp! 

Geschreven door Kim Roman op 14/12/20