• Lorem ipsum

Tafelkleed als basis

Onze spring-in't-veld collega Charlotte verwelkomt de nazomer met een kleurrijk gedekte tafel.

Vol enthousiasme startte ze het dekken van deze vrolijke, eclectische tafel, maar ook voor haar is het zoeken wat bij elkaar matcht en dit is helemaal ok! Laat je niet ontmoedigen als je tafelsetting niet meteen zoals in de boekjes lijkt. Blijf proberen tot het goed aanvoelt.

Charlotte koos een rustig blauw-gestreept linnen tafellaken als basis . Streepjes zijn helemaal on trend zoals je kon lezen in ons vorig inspiratiebericht. Kies bij een kleurrijke tafelsetting voor een effen tafelkleed of een rustig patroon. 

Contrast creëren

Het donkerblauw van het tafelkleed komt terug in het Bea dessertbord. Om contrast te creëren wordt het Bea bord bovenop een wit eetbord geplaatst. Charlotte houdt het niet bij één servies, maar plaatst borden uit verschillende serviezen bij elkaar.

De servetten met bloemenmotief brengen extra pit.

items op foto: tafelkleed gestreept Atlantisch blauw - Linge Particulier - eetbord bone china - HK Living - bea eetbord - Bloomingvilleservetten bloemenmotief - Linge Particulier

Een blikvanger

HK Living houdt van kleur! Waar veel ontwerpers zich richten op rustige, neutrale beige- en bruintinten, gaat HK Living een eigenzinnige kant op met collecties in levendige kleuren. Een mooi voorbeeld is het botervlootje uit de seventies reeks in een typisch 'seventies orange'.

Deze eyecatcher vullen we aan met de Bubbles waterkan in groen gekleurd glas

items op foto: bubble waterkan - Pols Potten - botervlootje - HK Living - zout-en pepervat - HK Living

Laat kleuren knallen

Een mooie bos verse of gedroogde bloemen zorgt altijd voor een kleurenexplosie op tafel en dit is wat we willen! Plaats deze aan de zijkant van de tafel zodat je je gasten in de ogen kan kijken. 

items op foto: eierdopjes - HK Living - terrazzo serveerschaal medium - HK Living - Jesiah glasonderzetters - Kave Home

Maak het huiselijk 

Charlotte houdt van wat nonchalance en plaatst niet alle eierdopjes netjes bij de borden, maar verspreidt ze over de tafel, waarbij eentje zelfs lui rust op zijn zijkant (is natuurlijk ook gewoon leuk voor de foto).

Kaarslicht zorgt voor zacht licht en gezelligheid aan tafel. Charlotte stemt de kleuren van de kaarshouders af op reeds aanwezige kleuren: lila en groen. Ook het bestek is gedoopt in een koperen kleurbad. 

items op foto: kom rustiek roze - HK Living - Taste bestek vintage copper - Sambonet - Refined kaarshouder dennengroen - UNC - Roze kaarshouder - Bloomingville - Bubble theelichthouder - UNC

Een beetje blauw

Charlotte werkt de tafel af met de kleur waar we mee gestart zijn: blauw! Het Camellia servies van Bloomingville ziet er heerlijk zomers uit en voelt zich perfect thuis in onze kleurrijke tafeldekking. 

items op foto: Camellia kom - Bloomingville  

De kers op de taart

Het blauwe kommetje van HK Living doet je meteen wegdromen naar een azuurblauwe zee, wat het zomergevoel alleen maar versterkt. We verspreiden het kleurrijke fruit op ons servies, hierdoor staan alle gebruikte kleuren van onze tafelsetting nog extra uit de verf.

Item op foto:70's pastakom lagune - HK Living

En nu aanschuiven

De kleuren moesten van de tafel spatten en het geheel een glimlach op je gezicht toveren. Naar mijn mening meer dan geslaagd! Wat denken jullie?

Geschreven door Kim Roman - Tafel gedekt door Charlotte Lesschaeve