• Lorem ipsum

 

tafeldekken inspiratie

 

Ken je dat? Je hebt iets nieuws in huis en kan niet wachten om dit te gebruiken?
Zo voelden we ons ook bij het aankomen van ons jongste merk Bungalow. Bij het openen van hun pakketjes werden we begroet door een waaier van kleuren, waar we op slag vrolijk van werden.

We konden dus ook niet snel genoeg beginnen aan een nieuwe tafeldekking.

Het was moeilijk kiezen tussen alle leuke prints en kleuren, maar we kwamen al snel overeen tot het meest in het oog springende tafelkleed. We kozen voor het Nisha tafelkleed in curry geel, met een fantastisch fijne print die tot stand is gekomen via hand block printing.

Vergeet al die industrieel geprinte patronen, een ambachtelijk tafelkleed wekt charme op als geen ander. De schoonheid van hand block printing zit in de lichte imperfectie, het ambacht en authenticiteit van het vak. Dit brengt de prachtige patronen net tot leven en geeft ze karakter!

 

tafelkleed geel

 

We wisten meteen al dat we de correcte keuze hadden gemaakt toen we onze tafel opgefleurd zagen na het leggen van het Nisha tafelkleed.

Maar hoe moet het nu verder? We kozen voor een kleed met veel print en kleur, hoewel je dit kan combineren met andere prints kan dit al gauw te druk lijken. We voegden wat sereniteit toe aan de tafel door te kiezen voor een sober servies.

Beide borden komen uit de 70's collectie van HK Living, onderaan vind je het blauwe eetbord terug, erboven rust het zwarte dessertbord. Het diepe zwart staat in prachtig contrast met het levendige gele kleur van het tafellaken.

We kozen eveneens voor het ravenzwarte bestek van Broste Copenhagen om ons servies af te maken.

Jouw gasten zullen natuurlijk wel graag wat drinken, dus glazen mogen zeker niet ontbreken. We trekken het zwart ook hierin door met de Smoke glazen van Broste die elegant staat te pronken op het gele tafellaken.

 

servies

Nu de essentials aanwezig zijn kunnen we beginnen met de details. Met een boeket of een plantje kan je eigenlijk nooit verkeerd gaan, we opteerden voor een plantje met bladeren dat je doet denken aan de tekening op een watermeloen, dit in een modern bloempotje van Ferm Living.

Kaarsjes zijn eveneens altijd welkom aan de eettafel als kenmerkende sfeermaker, de sea urchin theelichthouders van Urban Nature Culture passen qua vormgeving en kleur perfect op deze tafel.
Om de avond goed te laten verlopen zetten we onze lucky animals centraal op tafel, onze gietijzeren viervoeters zorgen voor een speelse touch.

 

 

Ondanks het felgekleurde tafellaken vinden we toch dat er nog een kleur ontbreekt. We zochten en vonden inspiratie bij Bungalow zelf, die graag lichtroze combineert met het curry geel, zoals te zien op hun Pineapple keukenschort en de Ankita keukenhanddoek.
Beiden plaatsten we ook in onze display voor een 'pop of colour', met als extraatje een glazen bal van HK Living, waarin een bloem in gelijkaardig roze zit in verwerkt.

 

glazen bal met bloem

 

We trekken de lijn van de keukenschort door en maken de tafel af met een ananas, liggend op het Chulucanas dienblad van HK Living. Een ananas is eigenlijk het aangewezen fruit om op de eettafel te zetten, niet enkel de kleur klopt maar wist je dat de ananas universeel gekend is als hét fruit van degastvrijheid.

De oorsprong hiervan vinden we terug in de 15de eeuw, Zuid-Amerikanen hingen al ananassen uit aan hun hutten om vreemdelingen welkom te heten, dit werd al snel overgenomen door Europese reizigers; die vaak een ananas op tafel plaatsten bij een diner, om status en gastvrijheid te symboliseren.

ananas

Oog voor detail is belangrijk bij het zetten van een geslaagde tafel, ook over de servetten werd nagedacht. De bijpassende stoffen servetten in effen geel zijn nog niet toegekomen, dus moesten we een andere oplossing zoeken. We kozen voor een pakje papieren servetten van Bloomingville met een delicaat patroon van roze stippen en een goudkleurige rand. Beide kleuren komen meermaals voor in onze tafelsetting.

Et voila, onze tafel is gedekt! 

tafel dekken

 

Geschreven door Kim Roman op 5 september 2018