• Lorem ipsum

Onze vorige gedekte feesttafel schreeuwde kerstsfeer uit door het gebruik van de typische kerstkleuren rood en groen, veel dennentakken en een opvallend middenstuk. Bij onze nieuwe tafeldekking gingen we de volledige andere kant uit en kiezen we voor een rustige, Scandinavische kersttafel die toch evengoed feestelijkheid uitstraalt.

We bekleden onze tafel als start met het Soft Collection tafelkleed van Bolia, dit wit linnen tafelkleed voegt meteen een subtiel vleugje luxe toe aan je feesttafel.

We blijven in de witte tinten met ons Zino-servies van Gemeo, maar dit is meer dan gewoon een simpel wit servies. De organische vormen en oneffenheden geven die extra touch die je zoekt voor je feesttafel.

Gemeo is de nieuwste telg in onze leveranciersfamilie, naast serviezen bieden ze ook elegante bestekken aan. We gebruiken bij onze kersttafel dan ook het Gabor-bestek in een zacht champagnekleur.

Glazen mogen natuurlijk ook niet ontbreken, want op de feestdagen wordt er meestal wel wat afgedronken. Gasten die te diep in het glas kijken kunnen dan evengoed kijken in een mooi exemplaar. We kiezen voor de Ripple glazen van Ferm Living, deze mondgeblazen glazen voegen zowel karakter als elegantie toe aan je feesttafel. 

Nu onze gasten kunnen eten en drinken is het tijd voor wat decoratie, dit houden we heel rustig, met zachte kleuren en materialen. Het Saara servet in nude-kleur wordt diagonaal geplooid en met losse knoop op het bord gelegd, doorheen de knoop stoppen we de gedroogde bloemen, hun 'fluffyness' ademt zachtheid uit.  Puur decoratief kiezen we voor het Amazing nature sierstuk van Urban Nature Culture, hierdoor blijven we in de witte tinten en brengt dit een kleine ode aan de natuur, wat perfect past bij onze Scandinavische kersttafel. 

Ook uit de Amazing nature reeks komt een parelmoeren schaaltje, dat je zowel decoratief als functioneel kan gebruiken. Dit schaaltje is namelijk perfect geschikt om een hapje of sausje in op te dienen. Ook perfect voor je sausjes of dips zijn de coconut kommetjes met lepel van UNC, staande op een acacia-houten dienblad van Bloomingville.

De Columbine kan met gedroogde bloemen is onze eyecatcher van de tafel, kies voor bij een natuurlijke, rustige tafel eerder voor één opvallend item dan een overdadig geheel.

Last but not least, kaarsen zorgen automatisch voor gezelligheid en genegenheid. Als finishing touch plaatsen we de diamantvormige kaarshouders uit kristal van HK Living op tafel.

Geschreven door Kim Roman op 12 december 2019