• Lorem ipsum

Van zelden thuis tot aan huis gekluisterd. Het doet je op een andere manier naar je interieur kijken. Ja, ook wij die dagelijks met interieur bezig zijn.

Enkele maanden geleden had ik beslist dat het toonzaalmodel van de Vint sofa (HK Living) uit de winkel een plaatsje bij ons thuis verdiende (onze vorige sofa was zó aan vervanging toe). Maar dat was dan ook het enige nieuwe element in onze leefruimte die nog altijd niet gerenoveerd is (we wonen in een 60 jaar oud huis).

Normaal stoort dit mij niet erg, maar als je er ganse dagen op kijkt is dit een ander verhaal. Om de spirit erin te houden tijdens het thuiswerken wilde ik wat vrolijkheid in huis brengen. Bij een van onze dagelijkse bezoeken aan onze winkel nam ik een grote plant met rieten pot, een goudkleurige tafellamp en wat kussens in vrolijke, zomerse tinten mee. Hierna een foto. De linkse plant is de nieuwe. De Monstera Deliciosa heb ik intussen een jaar, hij is kunnen uitgroeien tot een monster monstera.

Ik kan het moeilijk beschrijven, maar die kleine aanpassingen in de zithoek maken voor mij een groot verschil. De zomer is nu niet enkel buiten volop aanwezig, maar ook in onze zithoek is het zomer. Deze levendige kleuren en stofjes brengen een positieve vibe in de zithoek en dit kan ik deze dagen echt wel gebruiken.

Mijn impulsieve aankoop bracht mij op het idee om jullie enkele tips mee te geven om ook deze instant summer feeling in huis te brengen. Enkele kleine ingrepen die helemaal niet duur hoeven te zijn, maar wel degelijk een groot verschil kunnen maken. Hier gaan we! 

 

1. Vervang de kussens in je sofa door zomerse kussens in trendy kleuren en patronen

 

Ah ja, daar starten we mee hé! Hierna 3 trendy kleurencombinaties voor deze zomer die je sofa (en jezelf) meteen zullen opmonteren.

 

Roze en oranje

Roze en oranje, geen evidente combinatie, maar zoals hierna voorgesteld heel verfrissend! Pas toe in een grijze of ivoorkleurige sofa. Kan ook in een blauwe of groene sofa.

 

 

Goudgeel en groen

Geel en goud brengen meteen de zon in huis! Ook de groene kussens hierna hebben een goudkleurig accent waardoor ze allemaal samen passen. Deze combinatie kan op heel wat sofakleuren toegepast worden.

 

Zandkleuren

Deze zandkleuren doen meteen aan de Sahara denken en brengen een vakantiegevoel binnen. Wat rustiger dan vorige twee combinaties. Mooi in een sofa's met kleuren in dezelfde toonaarden als de kussens. In bruine en blauwe sofa's kan het ook.

 

 

 

2. Breng een grote kamerplant in huis

 

Groen in huis, het hoeft geen betoog, op deze manier breng je de natuur naar binnen. Je hoeft er niet meteen een urban jungle van te maken als je hier niet van houdt, maar een mooie kamerplant fleurt een ruimte meteen op. Plaats ze in een frisse bloempot of een rieten mand voor een zomers gevoel.

Deze bloempotten zomeren volop, maar een rieten mand doet het werk evenzeer.

 

 

3. Fleur je tafel op met een grote, trendy vaas

 

En plaats er een boeket bloemen in als het even kan. Onze favorieten voor deze zomer op een rijtje:

 

4. Kleed je tafel aan met een zomers tafelkleed

 

Een bloemenprint in zomerse kleuren doet het altijd goed, maar ook een stof of textuur kan zomers zijn of aanvoelen. Het roze en groene tafelkleed hierna hebben beiden een zomerse textuur. Het roze is gemaakt uit licht katoen met een ingeweven structuur en het groene heeft een grove steek waardoor het kleed licht transparant is.

 

5. Zomerse wanddecoratie

Als laatste kan je met wat aangepaste wanddecoratie een nieuwe vibe in huis brengen. De kleuren materialen hierna spreken voor zich. Geel, rotan en bamboe, drie keer zomerse vocabulaire.

 

Deze 5 tips zijn slechts een basis, er zijn oneindig veel mogelijkheden om het te laten zomeren in je interieur.

Raak je er echt niet aan uit, aarzel niet om ons te contacteren, we adviseren je graag bij je keuze!

 

Geschreven door Nancy Windels op 23 april 2020