• Lorem ipsum

De feestdagen naderen met rasse schreden, de eerste kerstbomen staan al uit. 

Hoe brengen we dit jaar de kerstsfeer in huis? Plaatsen we een kerstboom of hebben we hier geen plaats voor en dienen we een andere manier te zoeken om kerst in huis te brengen?

Hierna alvast enkele originele ideeën ter inspiratie.

1. Hang een kerstboom aan de wand 

kunstkerstboom

Wij hebben niet gewacht om deze super originele kerstboom van HK Living in vida design uit te hangen. De kerstlichtjes hebben we met washi tape aan de canvas bevestigd zodat ze mooi doorschijnen. Wat vind je ervan?

 retro sofa

 

2. Maak een kerststyling op je vensterbank

Maak een decoratieve setting met theelichthouders, kerstgroen (kleine kerstboompjes, dennenappels, noten, dennentakken, ...) en kerstdecoratie (kerstballen, engeltjes, hertjes, ...). Leg er de kerstcadeautjes simpelweg bij en je krijgt een stijlvolle kerstsetting, ideaal voor appartementen of kleinere woningen die toch de kerstsfeer naar binnen willen halen.

 

kerst decoratie

 

3. Klein en fijn

Subtiele kerstversiering met speciaal hiervoor uitgezochte items trekt de aandacht meteen.  Veel houdt het nochtans niet in: stop een tak uit de tuin in een decoratieve vaas en versier deze met enkele kersthangers. Plaats op een dressoir.

Op onderstaande foto vind gepatineerde hangers in messing van Ferm Living. Wat fijne kerstdecoratie ernaast zoals deze twee boompjes in massieve messing van Ferm Living maken het geheel af.

 

4. Hang een tak voor het raam 

Ga voor een dennentak of maretak, beiden worden sterk geassocieerd met de kerstperiode! Voeg nog wat extra decoratie toe, het mag allemaal een beetje meer zijn rond kerstmis.

kerst decoratie

 

5. Glamour en glitter

Goud en glitter horen bij kerst. Breng deze op diverse manieren (decoratie, serviesgoed, bijzettafels, ...) in je huis en je voelt je meteen in feeststemming. 

 

6. Schaal of plateau met kerstdecoratie

Plaats een plateau of schaal op je kast en maak er een mooie styling in met je favoriete kerstdecoratie. Leg er wat dennenappels of kerstgroen bij.

 kerstdecoratie

 

7. Een klein tafeltje speciaal voor kerst

Heb je een verloren hoekje in huis waar je een tafeltje kunt plaatsen, dan is het misschien een idee om hier je kerst op uit te stallen. In het beste geval kun je er ook je kerstcadeautjes op of onder kwijt.

 

Geschreven door Nancy Windels op 29 november 2017