• Lorem ipsum

Highlands bloempotten - Bolia

Planten zijn een echte rage geworden in ons interieur! Planten zien er niet alleen goed uit, ze brengen ook enkel maar voordelen met zich mee; van een groene omgeving word je namelijk gelukkiger en minder gestrest. Bovendien filtert een plant de lucht, zodat je naast je cleane look ook een cleane lucht hebt in je woning. 

Kamerplanten fleuren elke kamer meteen op en brengen ook kleurencontrast met zich mee. Hou je van een strakke, minimalistische look zonder teveel poespas én wil je toch planten verwelkomen in je woning?

Volg dan onderstaande tips:

Tip 1: Oversized bloempotten

Less is more!

Ga voor een blikvanger met een opvallend grote bloempot om je mini boompje of uit de kluiten gewassen kamerplant te laten stralen.

De Combo en Podium reeks stelen de show in je interieur, het groen van je plant tekent prachtig af tegenover het vezelbeton dat gebruikt wordt om deze bloempotten te ontwerpen. Hou je het liever sober? Kies dan voor een cactus of gedroogde bloemen om deze jumbo potten te vullen.

Podium bloempotten - Bolia
Combo bloempotten - Bolia

Zwart metaal is een geliefd materiaal bij modernere woningen; zwarte metalen glasdeuren bijvoorbeeld zijn een enorme trend. Trek deze strakke look door in het gebruik van je bloempot(ten).

Deze handgemaakte plantenstaander van Urban Nature Culture heeft een uniek open design waardoor je in een oogwenk de binnenste bloempot kan vervangen, naargelang het seizoen of persoonlijke voorkeur.

plantenstaander zwart metaal - Urban Nature Culture

De Botanique reeks van Bolia blijft een publieksfavoriet, ook in deze serie vind je kingsize potten terug om je royale plant of boompje een thuis te bieden.

Botanique - Bolia

Tip 2: Gebruik bloempotten uit dezelfde reeks

Toch fan van meerdere planten maar je wilt een frisse, minimalistische sfeer behouden? Kies dan voor bloempotten uit dezelfde reeks, plaats deze apart waarvan je de grootste in de spotlight zet of plaats ze samen in een modern ogend plantenhoekje.

Laat je creativiteit los en experimenteer gerust met originele settings! Hangpotten kun je netjes op een rij hangen, op verschillende hoogtes of onder elkaar om zo je eigen verticale mini tuin te bekomen. Het geometrische design van de Fly pot in ruitvorm draagt bij tot de algemene strakke feel van je interieur.

Fly pot vierkant - Bolia

Laat je verleiden door de architecturale lijnen en praktische mogelijkheden van de Highlands bloempotten van Bolia. Je kunt deze bloempotten uit vezelbeton zowel binnen als buiten gebruiken én je kunt ze ook stapelen. Origineel en handig, bekijk deze opstelling vanuit een andere invalshoek en implementeer de potten als kamerscherm of roomdivider. 

Highlands-reeks - Bolia

De Vig bloempotten van House Doctor zijn beschikbaar in zwart en een ingetogen 'burnt henna' kleur. De kleuren overheersen absoluut niet en matchen perfect met de sobere kleuren die vaak gebruikt worden in minimalistische interieurs. 

Vig bloempotten - House Doctor

Tip 3: Sobere kleuren

In een strak en modern interieur wordt vaak gewerkt met sobere, klassieke kleuren; wit, zwart, beige, grijs,...Een minimalistische inrichting moet rust brengen en fris aanvoelen, in deze interieurstijl bemerk je de afwezigheid van veel kleuren of tierlantijntjes.

Sobere kleuren staan zeker niet gelijk aan saai, doorbreek de eentonigheid in je plantenopstelling door te werken met hoogteniveau's. Stop er wat frivoliteit in met een mix van hangende bloempotten, potten op staanders, plantenbakken of wandmanden. 

Bloempot op staander - Hübsch

De ronde vorm van deze wit metalen bloempot van HK Living doorbreekt de rechte lijnen in onderstaande sfeerfoto en brengt toch contrast met de eveneens witte achtergrond. Rechte lijnen zijn typerend voor een minimalistisch interieur, doorbreek dit af en toe met een afgerond item om het geheel te verzachten. Een organische vorm valt gemakkelijk te introduceren via een bloempot. 

Metalen bloempot wit - HK Living

Het gebruik van metaal, het fijne ontwerp en de eenvoudige kleuren,... Hübsch heeft een duidelijke voorliefde voor no-nonsense designs. Hang de potten op ongelijke hoogte voor een dynamischer effect of laat ze apart schitteren.

Hangende bloempotten zwart metaal - Hübsch

Toch meer fan van die brousse vibe bij jouw thuis? Duik dan ons inspiratiebericht 'the power of plants: urban jungle'

Ook voor de planten zelf kan je bij ons terecht! Ontdek de (exotische) plantencollectie in onze winkel.

Geschreven door Kim Roman op 17/08/2020