• Lorem ipsum

Wil je de natuur echt naar binnen trekken en je laten omringen door het weelderige groen? Laat je creativiteit los want je kunt weinig mis doen in het creëren van je eigen brousse. Maak een overdadig plantenhoekje of zet gewoon heel je interieur vol. Think outside the box met bijvoorbeeld een compleet verticale tuin. Volg onderstaande tips om je eigen plant paradise te scheppen.

Tip 1: Spelen met dieptes en hoogtes

Experimenteer gerust met verschillende soorten bloempotten, combineer hangende bloempotten met exemplaren op hoge poten om wat speelsheid te brengen in je interieur.

Als je door het bos de bomen niet meer ziet omdat je plantenhoekje een complete wildernis is geworden, kan je wat dimensie brengen door te werken met hoogte- en diepteverschillen. Er zijn heel wat originele mogelijkheden om je groene kamergenoten in de kijker te zetten.

Bloomingville geeft het goede voorbeeld op onderstaande sfeerfoto. Dit gezellig hoekje heeft een echte relaxte boho vibe; de hangplanten hangen op ongelijke  hoogte, de bloempotten staan kriskas op de grond en je spot er zelfs enkele op het muurtje. Krijg je ook zoveel zin om je te nestelen in dit gezellig hoekje met je favoriete boek?

hangende bloempot beton - Bloomingville
hangende bloempot natuur - Bloomingville

Ook met een plantenstaander, krukje of bijzettafel kan je hoogte bereiken om die ene plant net iets meer in de spotlight te zetten. Stop er gerust wat van je eigen persoonlijkheid in en maak je eigen plant stand uit bijvoorbeeld opeengestapelde boeken.

HK Living laat het oude met het nieuwe samensmelten in het ontwerp van deze Griekse zuil in terrazzo, de zuil kan van elke plant in je huis een statement piece maken.

Griekse kolom terrazzo - HK Living

Verdwaal in de mogelijkheden; van hangers in verschillende materialen en designs, plantenstaanders- en boxen, wandmanden tot volledige indoor gardens met door mos bedekte muren.

bloempotten - Bloomingville

Tip 2: verschillende soorten planten

Creëer je eigen exotische jungle vibe door het mixen van planten in verschillende groottes en kleuren, laat hun weelderige bladeren en kleurrijke bloemen je huis vullen.

Hoewel deze bloempotjes allemaal uit dezelfde Botanique familie van Bolia stammen creëer je toch genoeg variatie door het gebruiken van verschillende soorten planten.

Botanique reeks - Bolia

Kamerplanten hebben allemaal hun eigen unieke karakter en look. Plaats gerust donkergroene, grote planten met overschaduwende bladeren (zoals bijvoorbeeld een bananenplant) tussen een delicaat, lichtgroen exemplaar (bijvoorbeeld: venushaar), breng balans door het plaatsen van stoer uitziende cactussen tussen lieflijk ogende planten zoals varens, waarvan het blad er heel fijn en bijna fragiel uitziet.

Botanique reeks - Bolia
Vig bloempotten - House Doctor
Combo bloempot - Bolia 
plant stand messing - Nordal
bloempot beige beton - Hübsch

Indian bloempotten zwart - Nordal
plant stand messing - Nordal

Tip 3: bloempotten uit verschillende collecties

Mix verschillende structuren, materialen, kleuren en groottes van bloempotten door elkaar.

Een explosie van kleurrijke bloempotjes niet jouw ding? Kies dan voor bloempotjes in dezelfde kleurtonen, maar mix it up met verschillende groottes en designs. Hübsch toont hoe je dit op een leuke manier toepast.

bloempot groen keramiek - Hübsch

Deze hangende creatie van Bloomingville groepeert een plantenhanger uit beton en macramé met hangende bloempotten in verschillende materialen.

bruine plantenhanger terrazzo look - Bloomingville
hangende bloempot beton - Bloomingville

hangende bloempot natuur - Bloomingville

Manden voegen instant warmte en gezelligheid toe aan je mini brousse, plant-manden zijn zeker een must wanneer je die typische bohemian sfeer wil bereiken.

Ze worden vaak gemaakt uit natuurlijke materialen zoals zeegras, riet of wol én je hebt manden in zowat alle vormen, maten en kleuren. Wanneer je plant de mand ontgroeid is, kan je deze gewoon hergebruiken als opbergmand.

mand zeegras natuur/wit - Bloomingville
mand zeegras natuur - Bloomingville

Toch meer fan van die minimalistische vibe bij jouw thuis? Duik dan ons inspiratiebericht 'the power of plants: strak en minimalistisch'

Ook voor de planten zelf kan je bij ons terecht! Ontdek de (exotische) plantencollectie in onze winkel.

 

Geschreven door Kim Roman op 19/08/20