• Lorem ipsum

kinderkamer

Appelblauwzeegroen. Hier is het mee gestart. Eva, onze puber van 12, wou absoluut haar lievelingskleur in haar slaapkamer. En de hangstoel die al een eindje in de etalage van de winkel prijkte, deze wou ze ook heel graag. En behangpapier. Tot zover mevrouw's wensen.

 

1. Kleurenpalet 

 

Ik vond het wel leuk dat Eva een heel eigen mening had voor de inrichting van haar kamer, mijn taak was enkel ervoor zorgen dat kleuren en materialen op elkaar afgestemd waren.

Het exotische, blauwgroene behang met palmbladeren Palm Leaves van Cole and Son dat Eva er meteen uitpikte, heeft de verdere inrichting van de kamer bepaald. Het verdere kleurenpalet werd hierop afgestemd. Dit bestaat uit blauw/groen, wit, zwart en houttonen.

 

2. Sfeer en materialen

 

De exotische sfeer van de palmbladeren werd doorgetrokken in de hele kamer. Een hangstoel in riet, een rieten mand, houten krukjes, een kussen met palmbladeren, groene planten, ...

 

3. Foto's

 

De foto's zelf spreken uiteraard het meest, hier volgen ze:

 

Vóór de werken

Na de werken

tienerkamer

eenpersoonsbed

Het behang palm leaves van Cole and Son kwam op de langste muur, waar ook het licht van het tegenoverliggende raam op valt. De overige muren werden geschilderd in een witte tint die aanleunt bij deze van het behang. De bestaande ingemaakte kasten werden niet vernieuwd, deze kregen hetzelfde kleur als de muren en een nieuw, goudkleurig trekkertje.

De keuze voor de vloer was een budgetoplossing. Dit werd een grenen plankenvloer in los verband. Deze kreeg een behandeling met witte Woca-olie. Met deze natuurlijke houtverzorging blijft de structuur van het hout zichtbaar, maar overheerst de kleur wit op het gelige hout. 

Naast het bed de plant stands van Ferm Living.

Op de muur kwam een ondiepe wandplank in metaal van Bolia waar Eva kaders en persoonlijke spullen op kan plaatsen. Onder andere deze lichtbox van A Little Lovely Company heeft er een plaatsje gekregen.

letterbox

inrichting slaapkamer

Het kussen met palmbomen op het bed is van HK Living, het boekenrek en de bureau van Bolia.

Op de Tolix armstoel in mintkleur kwam een schapenvacht van Auskin in het kleur evergreen. Het tapijt op de grond is het kelim tapijt blue triangles van Ferm Living. Als papiermand gebruikt Eva een Vietnamese mand van zeegras van Bloomingville.

kinderkamer

Aan het plafond kwam de bright sprout hanglamp van Nordic Tales met een ledlamp van Nud Collection. Twee houten krukjes met rieten zitting van HK Living doen dienst als nachttafel. Ook de rieten hangstoel is van HK Living.

boekenkast kinderkamer

De andere dochter Anna zag haar slaapkamer liever wat in rustiger sferen, check zeker onze blog hierover!

Een tiener in huis hebben is niet altijd even gemakkelijk, vaak spenderen ze meer tijd in hun kamer dan erbuiten. Een slaapkamer waar ze zich goed invoelen in dus echt van belang!

De volledige set foto's vind je op de Pinterestpagina van vida design.

Met dank aan Jozefien Eggermont, journaliste voor de krant van West-Vlaanderen, die de foto's nam voor een artikel rond hippe tienerkamers in de krant van West-Vlaanderen.

 

Geschreven door Nancy Windels op 7 juli 2016