• Lorem ipsum


credits: Pantone

Dat Pantone terug een nieuwe kleur heeft gekroond tot trendsetter van het jaar is al langer bekend. Very Peri wordt voorgesteld als nieuwe Pantone kleur, deze pas gecreëerde kleur wordt omgeschreven als een levendig maagdenpalmblauw met violetrode ondertonen. Een kleur die mensen aanzet tot creativiteit en vindingrijkheid. Na een intense periode van isolement, gelooft Pantone dat onze opvattingen en normen zijn veranderd, het fysieke en digitale leven worden op nieuwe manieren versmolten. 

We duiken in de collecties van onze merken om te zien hoe ze zich hebben laten beïnvloeden door deze vrolijke nieuwe kleur en hoe je haar in je woning kan introduceren. 

1. Accessoires

Persoonlijk word ik very happy van deze nieuwe kleur, designers gebruiken vaak een ingetogen versie van dit uitgesproken paars. Kleine accessoires zoals kussens of kaarshouders in very peri zijn de gemakkelijkste manier om dit lentefris  kleurtje te introduceren in je huidig interieur. 

De kaarshouder en kaars in lila van Fest Amsterdam vinden zeker hun draai in je interieur! ;-)


booly kaarshouder lilac - Fest Amsterdam


Wocky kaars paars - Fest Amsterdam

Geel en oranje staan tegenover paars in de kleurencirkel en zijn dus complementair. Complementaire kleuren versterken elkaar, dit zie je duidelijk op onderstaand sfeerbeeld van Fest Amsterdam. De gele citroenen knallen van het scherm dankzij de Murray schaal in lilakleur. 


Murray schaal paars - Fest Amsterdam

Kussens zijn een gemakkelijke, betaalbare manier om je (oude) sofa een stijlupdate te geven en zo on trend te blijven.


vintage velvet kussen purple ash - Urban Nature Culture

2. Verlichting

Lampen worden vaak vergeten wanneer iemand een kleurtrend in huis wil halen én net daarom is het een unieke manier om je kleuraccenten te leggen. Je wordt helemaal verliefd op lila met de Kaktee reeks van Fest, die er bijna als snoepgoed uitziet. 

Ook in de mode scheert very peri hoge toppen, onderstaande man matcht alvast zijn outfit met de Kaktee tafellamp. Dit is niet het enige dat matcht, het lichtpaarse sfeerlampje wordt hier geplaatst op een blauwe bijzettafel, een typerend voorbeeld van een harmonieuze kleurcombinatie. Hier liggen de kleuren naast elkaar in de kleurencirkel. Ze zijn bijna familie van elkaar en passen daarom zeker samen. Het combineren van aan elkaar grenzende kleuren roept rust op en voelt aangenaam aan.


kaktee lampenreeks - Fest Amsterdam

De Nara tafellamp is een echte cutie dankzij haar ronde vormen en kokette, paarse hoedje.

links: Nara tafellamp - Fest Amsterdam 
rechts: Gine lampenkap - Broste Copenhagen

3. Wanddecoratie

Ook hier zie je dat IXXI heeft gekeken naar de onfeilbare kleurencombinaties van de kleurcirkel, beide tekeningen werken met paars en oranje om tot een leuk en fris design te komen. 


links: Embrace the sun - IXXI
rechts: Seek balance - IXXI

Een IXXI is een heel handige manier om kleur te brengen in elke kamer, zeker voor designfans die niet mogen boren in hun huurwoning of studentenkot en toch willen genieten van een trendy werk aan de muur. 


links: Days in the city schilderij - HK Living
rechts: Leaves pastel - IXXI

Dit abstracte, handgeschilderde schilderij van HK Living combineert op geniale wijze lichtpaars met verschillende andere kleuren.

4. Klein meubilair

Hübsch brengt een ode aan de kleur van het jaar met onderstaande bank, die toepasselijk 'Peri' werd gedoopt.

links: Peri bankje - Hübsch
rechts: Plateau bijzettafel lila - Fest Amsterdam

Dat Fest fan is van 'very peri' is een understatement, dit hippe merk zit altijd met zijn vinger aan de pols van de nieuwste trends. Kijk maar naar de vele ontwerpen die dit funky paars adopteren. 


links: Plateau bijzettafel - Fest Amsterdam
rechts: Marabou salontafel lila - Fest Amsterdam

5. Een showstopper

Hate it or love it! Een kleurrijke  eyecatcher is niet voor doetjes, maar correct uitgevoerd kan het oh zo mooi zijn. Een heel kleurrijk tapijt bijvoorbeeld kan erop of eronder zijn, maak er geen kleurboek van en let goed op de andere kleuren die zich reeds in de ruimte bevinden. Doe je dit goed, dan stappen je gasten binnen met een 'wauw' gevoel. 

Dot tapijt - Fest Amsterdam

De echte durvers gaan nog een stapje verder en adopteren de peri kleur in hun sofa.

Huf sofa - Fest Amsterdam

Zoals je kunt zien heeft de Pantone kleur van het jaar zoals altijd een sterke invloed op de mode- en designwereld. Very Peri is een frisse, levendige kleur die vrolijkheid brengt waar ze ook wordt toegepast.

Geschreven op 21/4/22 door Kim Roman