• Lorem ipsum

interieur inspiratie

Op maandag 9 en dinsdag 10 oktober brachten Geert en ik een bezoekje aan het Ferm Living Huis in hartje Kopenhagen. We deden er tonnen inspiratie op en delen onze ervaringen graag met jou aan de hand van 6 leuke en creatieve tips om bij je thuis toe te passen! 

 

1. Schilder buiten de lijntjes

 

Een accentmuur of deur in een gedurfd kleur, zover durven we gaan. Maar van zodra er van het normale afgeweken wordt, passen we liever. Nochtans bewijzen onderstaande voorbeelden dat het gerust wat brutaler mag.  

In het Ferm Living huis wordt niet enkel de deur in een ander kleur geschilderd, maar ook een stuk muur rond de deur. En dit niet eens symmetrisch. Nee, want het is net mooier als het asymmetrisch is. Aan de rechterkant en boven de deur is er een deel muur mee geschilderd in het kleur van de deur, aan de linkerkant is men mooi op de omlijsting gebleven.

Denk eraan dat je in dezelfde ruimte het accentkleur laat terugkomen in het meubilair of de  decoratie.

verlichting ferm living

schilder technieken

colour blocking

 

2. Lambrisering als wandplank

 

Dit vonden we zo geslaagd dat we enkele voorbeelden (ja, er zijn verschillende toepassingsmogelijkheden, in diverse prijsklassen) zullen toepassen in de winkel, de voorbereidingen hiervoor zijn al genomen! Vanaf ons opendeurweekend op 28 oktober 2017 kan je onze voorbeelden komen bekijken.

Geef het bovenste plankje van de lambrisering een vijftiental cm diepte zodat je er decoratie op kan uitstallen. Eventueel kan je de muur boven de lambrisering een ander kleur geven.

lambresering

 

3. Durf kleuren mixen!

 

In het Ferm Living huis is er 'ferm' met kleuren gewerkt. Hét kleur van dit najaar is roze in al zijn facetten en ook het Ferm Living huis is hieraan niet ontsnapt. In combinatie met kleuren als kaneel, roodbruin en zwart oogt het roze romantisch, doch ook kordaat en levendig. 

roze verf

 

4. Hang je lamp waar je hem hebben wilt

 

Veel Deense lampen hebben een plafondkap met extra zij-ingang of -uitgang. Op deze manier kan je de hanglamp leiden naar de plaats waar je wilt dat de hanglamp naar beneden komt. Zo ook de Collect Lighting serie van Ferm Living.

Je hebt wel een extra plafondkapje nodig. 

Als je in je slaapkamer de hanglamp boven het nachtkastje wilt hebben in plaats van in het midden van de kamer, pas je gewoon dit systeem toe. Handig, nietwaar?

 unieke manier lampen hangen

 

5. Denk out of the (plant)box

De Ferm Living plant box is een multifunctioneel object. Gebruik hem (naast plantenbox) ook als:

  • magazinehouder; de plant box staat super mooi naast een sofa; leg er je favoriete magazines in en 's avonds, als je wat vrije tijd hebt, hoef je niet ver te reiken naar wat leesvoer
  • barkast: geef er je lievelingsfles whisky een plaatsje, samen met wat glazen en je hebt een mini barkast
  • scheidingswand tussen twee ruimtes; plaats er dan meerdere naast elkaar en vul de boxen met planten
  • bijzettafel: leg er de nieuwe messing afdekplank op en plaats er je wijnglas op
  • een combinatie van al het voorgaande!

plant box ferm living

planten staander

 

6. Kapstokken of deurtrekkers?

 

Ferm Living heeft een nieuwe reeks kapstokjes uit. Het Ferm Living huis toont creatieve manieren om de kapstokjes toe te passen. Als deurtrekker bijvoorbeeld.

originele kast

Als slot willen we je volgende foto niet onthouden. 's Avond genoten we in de gezellige beslotenheid van het Ferm Living huis van Deens lekkers uit de Neu borden en dronken we wijn uit de Ripple glazen. En smaken dat het deed :).

 vida design

 Bekijk hier onze Ferm Living collectie.

Geschreven door Nancy Windels op 11 oktober 2017