• Lorem ipsum

emerald reeks - HK living

Interieurs die zen aanvoelen zijn op vandaag helemaal in, met veel bruintinten (van crème tot chocolade) en een opvallende afwezigheid van felle kleuren.

Toch merken we de laatste maanden een tegenreactie en zien we pittige kleuren verschijnen in de collecties.

Vooral de kleur groen staat klaar om wat leven in je interieur te blazen, letterlijk! Denk maar aan de namen die de verschillende tinten groen krijgen: mosgroen, bosgroen, olijfgroen, limoengroen, pistache, muntgroen... Allemaal hebben ze een link  met de natuur, groen in ons interieur associëren we immers met de natuur en levendigheid.

Designers verwennen ons deze lente met frisse designs vol groentinten. 

6 tips om groen te verwelkomen in huis

1. Leg een groen accent

Ben je klaar voor wat groen in je woonruimte, maar nog niet bereid tot een volledige kleur make-over? Start met het leggen van groeneaccenten.

bijzettafels groen/ lampenkap pistache groen - HK Living                                      kaarshouder emeralds - HK Living                                                                          

HK Living is de king in retro ontwerpen weer helemaal hip maken, dit doen ze onder andere met funky kleuren.
Hun nieuwe Emeralds reeks draait helemaal om de kleur groen, in alle tinten van zacht olijfgroen tot sprekend signaalgroen.

kledingrek fern green - HK Living

Kleine decoratieve items zoals een kunstwerk, vazen, kaarshouders en kussens zijn gemakkelijke en betaalbare accessoires om kleur te laten kennismaken met je bestaande interieur. Start bijvoorbeeld met een zacht pastelgroen en bouw op met andere groentinten.

bubble theelichthouder - Urban Nature Culture                                                     Loggerhead shrike (John James Audubon) - IXXI
soft blocks kussen - Urban Nature Culture

2. Plaats een groene eyecatcher

Wauw! Onderstaande sofa van HK Living knalt van je scherm dankzij de energieke groene kleur. Hier word je toch gewoon happy van? 

Club sofa royal velvet green - HK Living

Een sofa hoeft niet persé een expressief groene kleur te dragen om in het oog te springen. Flexlux slaagt er hierna in met een stofje in hunter green.

Lucera modulaire sofa - Flexlux

3. Creëer een groene accentmuur

Helemaal gek op groen, maar niet meteen het budget om een nieuwe sofa aan te kopen? Overweeg om een accentmuur groen te schilderen of te behangen.
Dit kan op een ingetogen manier zoals links te zien of go all the way met een botanisch patroon in verschillende groentinten (rechts). 

Cambridge stripe - Cole & Son                                               Fern - Cole & son

4. Schep rust met groen

Badkamer

Naast de directe link met de natuur straalt groen ook rust, kalmte en harmonie uit. Hierdoor is groen de perfecte kleur voor je badkamer of slaapkamer, de ruimtes waar ontspanning centraal staat. 

Aquanova goes green met de kleuren: pine en cedar

Aquanova heeft onze drang naar rust in de badkamer begrepen en pakt uit met een uitgebreid assortiment in allerlei groentinten, van een sereen misty green tot een moody forest green and everything in between.

Aquanova goes green met de kleuren: forest en tijm

Slaapkamer

Omarm en nestel je in de sereniteit van groene tinten met de fluweelzachte dekbedovertrekken van Yumeko

dekbedovertrek flanel moss green - Yumeko 

5. Een lentegroene tafeldekking

Ik geef het toe, ik heb een zwak voor HK Living. Elke nieuwe collectie blader ik er vol enthousiasme door en mijn to-buy list breidt zich weer een beetje uit.
De collectie '21/'22 was geen uitzondering, een bonte verzameling vol vrolijke kleurtjes én veel groen. Hun emeralds reeks is een ode aan de kleur groen, met serviezen en decoratieve stukken waardoor je een frisse mediterrane sfeer krijgt. 

Emerald reeks - HK Living

6. Groen in de tuin

We kijken allemaal halsreikend uit naar de eerste lentezon om onze tuinmeubels van onder het stof te halen en te genieten van de eerste aperitief of barbecue met vrienden of familie. De lente is hét moment waarop de natuur herleeft, planten rekken zich lui uit en maken zich klaar om de wereld wat groener te maken. 

Groene tuinmeubels gaan op in de tinten van de natuur, hier zullen ze geen statement maken, de natuur doet dit immers al.

Avon reeks - Houe

Je kunt je buitenruimte natuurlijk ook zelf wat leven inblazen met groene tinten. Houe verrast met de donkergroene Sunbrella stof 'Alpine Green'. 

Click tuinstoel - Houe

Houe is niet groen achter de oren als het gaat om designtrends. Niet alleen hebben ze een heel gamma met gerecycleerde materialen, waardoor ze een groene stempel krijgen, ze spelen ook letterlijk met verschillende tinten groen. Het olijfgroen van bovenstaande Click stoelen is een personal favourite!Arpa tuinstoel - Adico

Hopelijk ben je helemaal geïnspireerd en enthousiast om deze natuurlijke kleur in huis te halen. 

Geschreven door Kim Roman op 8 februari 2022