• Lorem ipsum


Kimono eetkamerstoel - Bolia

Kleur VS humeur

Pantone koos deze keer voor Classic Blue als influencer-kleur van het jaar. Deze diepblauwe kleur roept gevoelens van kalmte, stabiliteit en rust op. Exact wat we nodig hebben na zo een bewogen jaar. Nu meer dan ooit leven we in een tijd waarin we nood hebben aan die stabiliteit.

Pantone beschrijft de kleur zeer lyrisch als: ‘Een tijdloze gender-neutrale blauwe kleur. Classic Blue is elegant door zijn eenvoud. Blauw is een kleur waar we op kunnen leunen, het biedt een vaste fundatie terwijl het ons uitdaagt om out of the box te denken.'

Dit is natuurlijk veel gevraagd van een kleur. Wat wij vooral onthouden is het tijdloze, gender-neutrale karakter van deze diepblauwe kleur. We duiken in de nieuwe voorjaarscollecties om te ontdekken hoe onze designers deze mysterieuze blauwe kleur als inspiratie gebruikten en hoe je blauw in je woning kan introduceren.

Van A ccessoires tot Z owat alles

Accessoires

It's all in the details. Blauw is een koud kleur maar eentje die gemakkelijk te combineren valt met een hele waaier aan kleuren. Blauw kan bijvoorbeeld het perfecte tegengewicht vormen in een kamer gevuld met warme kleuren zoals rood, oranje en geel.

Nog niet helemaal overtuigd van de power of blue? Introduceer blauw in je woning door middel van kleine accessoires en blauw wordt gegarandeerd één van je lievelingskleuren.

Het kobaltblauw van de vaasjes en de kussen op onderstaande foto zijn subtiel aanwezig, maar maken toch de nodige impact.

vaas kobalt uit gerecycleerd glas - HK Living
kussen met abstracte print - HK Living

Kussens zijn het ideale item om te experimenteren met kleur én een betaalbare manier om je interieur een frisse toets te geven.

Blauw is bijzonder mooi als accentkleur, combineer met wit en je krijgt een resultaat dat heel fris aanvoelt.

Bloomingville komt dit voorjaar met de collectie 'Balanced blue' op de markt, vol Scandinavische accessoires in de kleur van het jaar. Zoals je kunt zien resulteert wit en blauw in een levendige, opgewekte sfeer.

IXXI voegt Classic Blue toe aan hun collectie met verschillende designs waarin blauw duidelijk op de voorgrond komt. Wist je dat er een heuse kleurenpsychologie bestaat? Onbewust roepen kleuren emoties bij ons op. Blauw is een koele kleur die ons toch een warm gevoel geeft; het is de kleur van veiligheid, het voelt vertrouwd aan en zorgt voor de nodige sereniteit.

Ook volgens de feng shui is blauw de kleur van rust, vrede en genezing; hier en daar een touch of blue staat dus zeker goed in je slaapkamer.

Birds - Ixxi

Tapijten

Een blauw tapijt lijkt misschien niet de meest voor de hand liggende keuze, maar onderstaande foto's zullen je misschien wel overtuigen. Blauw is gemakkelijk te combineren met andere kleuren en heeft een soort luxueuze allure die je nooit beu wordt.

Fauteuils en sofa's

Een blauwe fauteuil of sofa springt meteen in het oog, deze blue beauty's zijn tijdloos, elegant en sereen. Bolia heeft heel wat verschillende stoffen, van fijn gebreid tot fluweelzacht, allemaal in prachtige blauwtinten.

Gebruik blauw in een kamer met veel natuurlijk licht, op deze manier krijgt je een echte pop of colour, blauw in een noordelijk gelegen kamer kan echter gauw koud en kil aanvoelen.

Accentmuur

Helemaal weg van het Classic Blue van Pantone en zoek je een dramatischer effect? Misschien is een accentmuur wel iets voor jou?

Bloomingville neemt een blauwe muur en frist dit op met het oranje/bruin van de poef. Blauw en oranje zijn elkaars tegenpolen; in de kleurencirkel vind je ze recht tegenover elkaar maar ze vormen de perfecte match. Wil je meer weten over geslaagde kleurencombinaties? Bekijk dan zeker ons inspiratiebericht 'Kleur bekennen'.

 

Time poef - Bloomingville

Ook Paper Collective kiest voor een moody donkerblauwe muur om hun nieuwe ontwerpen te displayen. Het okergeel fleurt de kamer helemaal op.

Neoclassic II - Paper Collective
Neoclassic I - Paper Collective

Zoals je kunt zien heeft de Pantone kleur van het jaar zoals altijd een sterke invloed op de mode- en designwereld. Classic Blue is een toegankelijke kleur die schittert in zowel kleine details als op je volledige accentmuur.

Ontdek hier al onze blue beauty's!

 

Geschreven op 22/05/20 door Kim Roman