• Lorem ipsum

velvet

1. Het goede leven leven

 

Ronde, organische vormen vervangen rechte lijnen. Dit is een antwoord op ons aller verlangen naar rust en veiligheid.

Onze interieurs moeten ons beschermen, ze moeten zo gezellig aanvoelen als een donsjas en zo geruststellend als het pluchen speelgoed van een kind. Stoelen die lijken op kussens op benen zijn ideaal om te ontspannen en ultra zachte stoffen versterken het gevoel van welzijn.

Verwijzingen naar bubbels, ballen, nesten, wolken, erwten in een peul, hebben de verbeelding van ontwerpers geïnspireerd. 

brit

 

2. Rijke materialen en luxe stoffen

 

De najaarscollecties van diverse labels brengen decadentie en allure in huis. Weelderige stoffen als fluweel, rijke grondstoffen als marmer en messing worden gecombineerd met kleuren als diepgroen, roestbruin en pruimenrood. De combinaties ogen sensueel en verleidelijk.

 

 

3. Roze in al zijn nuances

 

Gedaan met het genderstereotype 'roze is voor meisjes'. De trendsettende beurs Maison & Objet baadde in een zee van gedempte tinten tussen rood en roze. Van interieur tot mode is de kleur die met romantiek geassocieerd wordt overal.

Bloemen, flamingo's, voedsel, edelstenen, al deze elementen uit de natuur worden gekenmerkt door de kleur roze en deze herfst en winter beleeft het kleur roze haar momentum in de designwereld. Geen wit- en grijstinten meer, maar gedurfde kleuren in gedempte tinten maken het modebeeld uit.

muren roze schilderen

 

4. Ruw en ongepolijst

 

Een nieuwe trend kondigt zich aan; een trend waarin donkere kleuren, patina en onbewerkte en industriële materialen de hoofdrol spelen. Denk aan geperforeerd metaal, structuurverf, beton, reflecterende oppervlakken en geoxideerde metalen.

Deze ongepolijste, imperfecte interieurs zijn sfeervol en warm. Want tussen al die ruwheid is ook veel verfijning en poëzie. Barokke elementen zorgen voor raffinement.

 

 

5. Etnische invloeden

 

Japans minimalisme, Afrikaans ambacht, Oosterse technieken, we omarmen invloeden uit diverse werelddelen.

We zien deze invloeden subtiel opduiken in meubilair en heel aanwezig in wandkleden, tapijten en ornamenten.

https://www.vida-design.be/brands/hk-living/ 

Geschreven door Nancy Windels op 26 september 2017