• Lorem ipsum

prostoria

We bezochten dit voorjaar 2 beurzen: IMM Cologne, waar het vooral om meubilair gaat en Maison & Objet, waar de decoratie centraal staat. 

Sta me toe om hier neer te pennen dat ik na zo'n beursbezoek op ben. Je vraagt je af hoe het komt, want een beurs bezoeken is toch niet lastig? Inderdaad niet. De boosdoener is gewoon het teveel aan prikkels die je opdoet. De dag na een beursbezoek voel ik me belabberd en tot weinig in staat. Laten bezinken is het enige wat erop zit. 

Na enkele dagen waag je je dan aan een poging om de belangrijkste trends te distilleren die je gespot hebt. Ja dadde, het zijn er potdorie honderd! En ware het dan nog niet dat ze elkaar in duizelingwekkend tempo opvolgen! Het lijkt bijna een onhaalbare kaart.

Intussen is alles nog wat dieper gezonken en ben ik - gelukkig - al heel wat vergeten. Dit maakt mijn taak een stuk gemakkelijker. Wat hierna volgt is een selectie van wat enkele weken na het beursbezoek nog in mijn geheugen gegrift staat. 

1. Tuinmeubels

 

Meer en meer interieurlabels komen met outdoormeubilair. Uit onze collecties onthouden wij vooral de eerste outdoor loungesets van Bloomingville en de outdoor Albert Kuip tuinstoelen van Zuiver.

tuinmeubelen

tuinset

 

2. Fluweel en ribfluweel (corduroy)

 

Fluweel zit er al een eindje in, maar was op de voorjaarsbeurzen opnieuw alomtegenwoordig. Een nieuwkomer onder de familie van het fluweel is corduroy of ribfluweel. Mooie voorbeelden zagen we in de collecties van Ferm Living met de Corduroy kussens en HK Living met de Corduroy fauteuils en de Corduroy bank.

fluwelen kussen

retro interieur

 

3. Zanderige bruintinten

 

Zanderige bruintinten, what's in a name. Denk gewoon aan alle kleuren die zand uit zijn minuscule korreltjes kan toveren. Het wittige beige van droog zeezand onder de felle middagzon, het grijzige taupe van nat zeezand onder een bewolkte hemel, het dieproest van saharazand onder het avondlicht, ... Een ganse resem tinten eigenlijk, van licht beige tot warm roestbruin.

Je vindt ze dit voorjaar onder de noemers: zand, beige, kaneel, sahara. 

 1. bruin kussen katoen - Bloomingville
 2. poef lichtbruin - HK Living
 3. hanglamp - HK Living
 4. wandkaart - HK Living
 5. plaid - Ferm Living
 6. plant box/bijzettafel - Ferm Living
 7. deken bruine wol - Bloomingville

 

4. Messing en antieke messing

 

Messing zit al een tweetal jaar in de collecties, nieuw is de antieke messing onder invloed van het brutalisme dat gestadig zijn weg vindt naar onze interieurs. Antieke messing doet wat glans af van het goud, maar voegt een verweerd patina toe. Het schittert iets minder, maar het oogt vol en doorleefd.

 1. Orb hanglamp - Bolia
 2. Corridor wandlamp - Dutchbone
 3. Fotolijst - HK Living
 4. Messing/zwart bijzettafel - HK Living
 5. Set van 2 bijzettafels - HK Living
 6. Grape vloerlamp - Bolia

 

5. Uitheems ambacht

 

Doorheen de collecties zien we invloeden van overal uit de wereld. Tot het inspiratieveld van de ontwerpers behoren zowel Afrika, Azië als Zuid-Amerika.

In sommige gevallen worden de ontwerpen op duurzame wijze geproduceerd door lokale kunstenaars.

Mooie voorbeelden zijn:

 

Geschreven door Nancy Windels op 7 febuari 2018