• Lorem ipsum

maison et objet 2019

We zijn altijd op zoek naar inspiratie en nieuwigheden. We sloten dus uitzonderlijk de deuren van de winkel op 9 september om Maison&Objet in Parijs te bezoeken. We kwamen terug met een hoofd vol nieuwe ideeën en een zicht op alle opkomende trends!

5 opkomende trends

1. Gedroogde grassen

gedroogde grassen

Met stip op nummer 1: gedroogde bloemen en grassen!

Hangend aan de muren of van het plafond, gestopt in kleine vazen, grote vazen of gewoonweg in de grond gestopt. Gedroogde bloemen en grassen vond je bijna op elke stand van Maison & Objet 2019.

Een trend om zeker in de gaten te houden want ze biedt veel voordelen! Gedroogde bloemen zijn gemaakt voor diegenen onder ons die zelfs geen cactus in leven kunnen houden (yes, you!). Voor deze trend heb je namelijk geen groene vingers nodig en krijg je toch een natuurlijke touch in je huis. Vul je favoriete vaas simpelweg met gedroogde bloemen en geniet elk seizoen van hun stijlvolle, warme look.
Deze gevederde bloemen hebben geen zonlicht nodig, dus is dit perfect om wat warmte en stijl toe te voegen aan dat donkere hoekje.

Pampasgras lijkt vooral te regeren, deze koning der decoratieve grassen bestaat in wel 25 varianten. Lekker fluffy, romantisch en in veel kleuren te verkrijgen! Ontdek de pampasgrassen van Nordal vandaag nog in onze winkel.

Liever gedroogde sierbloemen? Bungalow heeft enkele gekleurde sierbloemen in hun gamma die je decoratief kan gebruiken in je interieur, maar evengoed in een krans of cadeautje kan verwerken.

 

2. Gracieuze gezichten

Overal waar je gaat op Maison & Objet word je aangestaard. Of dit gevoel krijg je toch, gezichten worden overal in verwerkt, als alleenstaand decoratie-item of verwerkt in een vaas, poster, serviesgoed,... Soms enkel een oog, mond of abstracte lijnen waar je een gezicht in herkent, deze trend is populairder dan ooit!

De tijd dat de welgestelden onder ons een portret hadden hangen van zichzelf boven de haard is voorbij, maar misschien is de nieuwe faces-trend hier wel een afgeleide van? Iedereen kan zichzelf namelijk herkennen in de abstracte lijnen van een gezicht.

Je zult je alvast nooit meer eenzaam voelen wanneer je deze trend in huis haalt!

Wil je een staarwedstrijdje beginnen? Neem dan zeker hier eens een kijkje.

 

gezichten
lucifers: octaevo

3. Historische hype

 

Romeinse kunst

 

Alles komt terug! Trends die tientallen jaren geleden de toppen scheerden vinden meestal hun weg terug in ons interieur. Met de historische hype grijpen we heel ver terug in het verleden, naar de tijd van de Oude Grieken en Romeinen. Beiden waren destijds gekend voor hun innovatieve vormen en uitmuntende beeldhouwwerken. Tegenwoordig echter beperkt de interieurwereld zich tot enkele statement pieces of interieur items met een knipoog naar het verre verleden.

Duik terug in het verleden!

 

musen

 

4. Aardse accenten

 

colora

credit photo: Colora

Alle kleuren in het zonsondergang-spectrum lijken echt hot te zijn dit jaar! Oker, zacht oranje, terracotta, roest, roodbruin,... allemaal waren ze talrijk aanwezig in Parijs. Zowel als trendkleur op de muren, als verwerkt in verschillende meubels en decoratiemateriaal, de aardse tinten werken gewoon overal!
Aardse kleuren bestaan in veel tinten, kies voor heel licht of net iets donkerder, beiden creëren namelijk warmte en gezelligheid, wat extra effect geeft wanneer je deze toepast in een kamer aan de noordkant. Schilder deze kamer in een zachte aardetint en de kilte is meteen verdwenen!

 

paarse sofa

Paars hoort ook bij de zonsondergang-kleuren en naast de warme aardse kleuren zag je vaak paars opduiken in verschillende stands, hou deze kleur zeker in de gaten rond de kerstperiode!

5. Organische ontwerpen

ferm living

 

Organische ontwerpen lijken ons interieur te veroveren in 2020. Gedaan met scherpe, strakke hoeken, het mag allemaal ietsje zachter het komende (na)jaar! We grijpen steeds meer terug naar onze roots en de natuur, de botanische trend is nog altijd super populair en de organische trend speelt hier op in, de vormen zijn vaak geïnspireerd op de natuur of lijken/zijn handgemaakt. Onze maatschappij richt zich namelijk meer en meer op persoonlijk welzijn, de connectie met de natuur valt hierbij niet te onderschatten, mensen ontspannen vaak door een wandeling in de bossen of door gewoon in de tuin te gaan zitten. Dit gevoel trekken ze naar binnen, niet enkel met bloemen en planten, maar eveneens met de atypische, organische vormen die je steeds vaker terug ziet.

 

voronoi

Ik kan zo nog even doorgaan, want Maison & Objet is het walhalla van de nieuwste trends en spulletjes. Trends die vorig jaar de interieurwereld veroverden zoals fluweel, focus op duurzaamheid, zwart metaal in combinatie met hout, de botanische trend enzovoort waren nog steeds sterk aanwezig en zien we niet meteen verdwijnen uit deze populariteitswedstrijd.

Geen nood dus, je fluwelen fauteuil naast die grote Monstera-plant is nog steeds helemaal hip, voeg hier een roestkleurig vaasje bij en je bent helemaal on trend! 

Geschreven door Kim Roman op 12/09/2019