• Lorem ipsum

De gemiddelde Belg komt meer en meer buiten, maar vooral wanneer de zon heerlijk schijnt. Nu corona ons noodgedwongen naar buiten stuurt wanneer we gast(en) ontvangen, herontdekken we ook onze eigen buitenruimte tijdens de koude dagen.

In ons Belgenland dachten we er vroeger niet aan om in de winter vrienden en familie buiten te ontvangen. Nu er ons geen andere keuze meer rest gaat er een nieuwe wereld open en ontdekken we de charme van het buitenleven. Iets wat de Noren al heel lang doen en zoals bij alles hebben ze hier natuurlijk een woord voor. Het welklinkende 'friluftsliv' (probeer dit maar 3 x snel na elkaar te zeggen) betekent 'buitenleven', dit nemen ze letterlijk. In Noorwegen is het heel normaal om in putje winter te picknicken of buiten te aperitieven terwijl er een sneeuwtapijt ligt.

In deel 1 van ons inspiratiebericht hebben we het over de verschillende manieren om warmte en licht in onze tuin te brengen. Aangepaste kledij is natuurlijk ook een must, een dikke wollen trui en muts kan niet ontbreken, het warm hebben en voldoende (sfeer)licht is namelijk essentieel voor een gezellige avond. In onze volgende blogberichten tonen we hoe we nog meer sfeer kunnen brengen voor onze gasten. Stay tuned for part 2!

Trek dus je dikste trui aan, stook een vuurtje, vul je thermos met warme chocomelk (of gluhwein), neem er een warme plaid bij want we gaan buiten cocoonen! 

1. Warmte

1.1 Vuurkorven en vuurschalen

Niets zo magisch en gezellig als een knisperend vuur, je kunt uren staren naar de dansende vlammen en genieten van de heerlijke warmte die ze verspreiden. Een vuur brengt mensen samen, lekker knus rond de vlammen genietend van goed gezelschap en de warme gloed, gewoonweg zalig.

Höfats begrijpt dit beter dan wie dan ook, in hun gamma zitten originele, multifunctionele design vuurkorven zoals de Beer Box. De naam verklapt het al, vul de Beer Box met frisse pintjes, neem hem mee naar een mooie plaats en wanneer de pintjes op zijn, kan je dit bierkrat gewoon gebruiken als vuurkorf én grill. Een must-have voor campingtrips, festivals of gewoon een gezellige avond.

We blijven in de kubistische sferen met de Cube van Höfats, deze vuurkorf is net zoals de Beer Box gemakkelijk te transporteren, maar zijn unieke feature zit in het doven. Draai de Cube langzaam op zijn kop en hij dooft onmiddellijk.

De Triple vuurschaal is eens iets helemaal anders, de identieke segmenten zijn zo ontworpen om milieubewust te vervoeren. De elementen kunnen samengevoegd worden tot 1 edgy design, dat een eerbetoon is aan de open haard.

Een houtblokrek is handig voor het stapelen van je brandhout op een stijlvolle manier, bovendien is het een decoratief element naast je vuurschaal. De hout-houder (uitspreken met West-Vlaamse tongval) van Eva Solo is gemakkelijk verplaatsbaar, plaats deze naast je vuurkorf en gooi er zo een houtblok op om terug het vuur aan te wakkeren. De sculpturale vormgeving zorgt hier voor de wow-factor en na een gezellige nacht bij het vuur kan je deze houder ook binnen de show laten stelen.

1.2 Terrasverwarming

Ben je een echte koukleum zoals ik? Dan roep je bijna halleluja als je ergens een terrasverwarming spot en nestel je je meteen er bij. De Solamagic van Etherma is voor mensen zoals ik echt een beetje magic. Hun terrasverwarming warmt meteen op, waardoor je heel het jaar door kan genieten van je buitenruimte, zonder verkleumde vingers en om de minuut 'brrrr' te roepen. Omdat vida design staat voor duurzaamheid was het een hele zoektocht naar energie-efficiënte terrasverwarming. We vonden de oplossing bij infraroodverwarming, de stralingswarmte verwarmt enkel onze huid, er gaat dus geen warmte verloren in de buitenlucht. Infraroodverwarming is ook een stuk goedkoper en veiliger dan verwarming op gas.

De infrarood terrasverwarmer Solamagic bestaat in staande en hangende versie, beiden zijn gemakkelijk bedienbaar met een app.

1.3 Warmtekussens

Wist je dat er ook infrarood kussens bestaan? Deze kussens zijn heerlijk warm en flexibel: ga er op zitten, plaats ze achter je rug of knuffel heel de avond lang met je Cosipillow om extra comfortabel de frisse avond tegemoet te gaan. De kussens van Cosifire zijn geschikt voor buitengebruik, bouw een kussenfort van behaaglijke warmte op je terras en genieten maar!

1.4 Een warme plaid

Een afkoelende nacht is het ideale moment om je dekens en dikste plaids uit de kast te halen. Jezelf als een taco in een plaid rollen en buiten zitten met een dampende kop soep, heerlijk toch? Je maakt zo je eigen nestje van warmte en geborgenheid. Een wollen plaid is de ideale kandidaat voor een barre winteravond terwijl een katoenen deken eerder geschikt is voor een afkoelende zomernacht.

2. Licht

Verlichting is een mood-setter, je creëert sfeer en huiselijkheid door middel van de juiste verlichting. Die typische huiselijkheid van de donkere wintermaanden willen we naar buiten doortrekken. Je zou versteld staan van de vele mogelijkheden om je buitenruimte te verlichten, van vaste lichtelementen tot veelzijdige lichtbronnen om zowel functioneel licht als sfeerlicht te scheppen.

2.1 Gaslantaarns

De Cosiscoop van Cosifire (what's in a name), zorgt gegarandeerd voor cosiness! Zelf wanneer de gaslantaarn niet in vuur en vlam staat, kan je genieten van het gesofisticeerde design dat je terras meteen naar een hoger niveau tilt.

2.2 Bio-ethanol lantaarns

Een ecologisch alternatief voor gaslantaarns zijn lantaarns die werken op bio-ethanol, een ontvlambare gel die volledig CO2 neutraal, helemaal geurloos is en bijna geen rookontwikkeling heeft. De Spin sfeerlantaarns van Höfats creëren vuur in een decoratieve glazen cilinder, die de typische kampvuur atmosfeer tot leven brengt in je buitenruimte. Het knetteren van de vlammen is niet alleen indrukwekkend, het zorgt meteen voor knusheid. Je hoeft nog maar de sfeerfoto's te bekijken en je krijgt meteen zin om het gezellig te maken met dit tafelvuurtje van Höfats.

2.3 Kaarslantaarn

Een kaarslantaarn is misschien wel de meest veelzijdige van de lantaarns. Plaats de lantaarn op tafel of op de vloer en kies zelf de kaars. Mag dit heel subtiel, kies dan voor een theelichtje, liever iets met wat meer impact? Ga dan voor een grote (geur)kaars. De vlam wordt weerspiegeld in het glas en de kaars is volledig beschermd tegen de wind in zijn glazen huisje. De lantaarns van Brafab zorgen voor een gezellig cocoon hoekje, maar je kunt de lantaarns ook verspreiden om je volledige buitenruimte onder te dompelen in de romantische sfeer van kaarslicht.

2.4 Outdoor lampen

Roger Pradier is een merk dat licht begrijpt: het belang ervan, de functionaliteit, de schaduwcontrasten en de esthetische meerwaarde blijft de key bij het ontwerpen van verlichting. Een van onze favorieten is de Places des Vosges reeks, de perfecte balans tussen traditie en moderniteit. Je waant je zo op de boulevard in Parijs (inclusief baguette) bij het zien van hun statige buitenverlichting.

Functionaliteit en schoonheid gaan hand in hand bij ons outdoor verlichtingsmerk Il Fanale. Alle lampen worden met de hand gemaakt en Il Fanale ziet elke lamp als hun eigen persoonlijk kunstwerk dat de typische Italiaanse sfeer oproept met hun ontwerpen. Krijg je ook zo’n zin om op reis te gaan bij het zien van hun foto’s? Bereik deze Italiaanse vibe in je eigen tuin dankzij hun collectie koperen buitenlampen.

Onmiddellijk veel licht en sfeer creëren kan je met de Segula  lichtslinger. Lichtslingers hebben iets feeëriek, bijna als een sterrennacht krijg je meteen een gevoel van knusheid, magie en romantiek. Hang ze kriskas door je tuin, maak je eigen cocoon of apero hoekje of versier je struiken, bomen met dit betoverend licht.

Ontdek onze nieuwe winkel vol spulletjes om van het buitenleven een buiten beleving te maken. Dompel je alvast onder in de producten en vooral de sfeer van outdoor huiselijkheid op onze website.

geschreven door Kim Roman op 12/01/21