• Lorem ipsum

tuinplanten

De Belg is dan misschien wel geboren met een baksteen in de maag, toch hebben we nood aan een eigen groen plekje. Nu de lente is aangebroken wordt er bij de minste zonnestralen lustig gebarbecued en geaperitiefd, maar lente betekent ook lenteschoonmaak. Dit geldt eveneens voor buiten, we maaien het gras, verwijderen het onkruid en planten onze eigen kruiden, bloemen en buitenplanten zodat we in alle rust kunnen genieten van een bloeiende tuin.

Jezelf laten omringen door de natuur kan namelijk een gevoel van rust en geluk oproepen. Het is zelf wetenschappelijk bewezen dat het stress aanzienlijk vermindert.

Nood aan die magische plant power en geen tuin? Geen nood! Schep je eigen groene oase op je balkon, terras of binnenkoer met onder andere de hulp van oversized bloempotten.

 

Oversized bloempotten

Een kingsize bloempot met een grote tuinplant of zelfs kleine boom in, vormt meteen een aandachtstrekker in je tuin. 

Neem nu de voor de tuin geschikte Hourglass serie van Ferm Living. Een bloempot geïnspireerd op een zandloper die je net als een echte zandloper gewoon kan omdraaien. Zo heb je in een handomdraai een andere look met één en dezelfde bloempot! Speel met de 3 beschikbare formaten en de flexibele boven- en onderkant om een echt statement te maken in je interieur of erbuiten.

bloempotten buiten

kamerplanten

 

En oversized bloempotten lijken echt de trend te worden van het voorjaar, want ook Bolia pakt uit met opvallend grote bloempotten. De Combo-reeks bijvoorbeeld heeft een industriële look dankzij het gebruik van vezelbeton. De stoere vibe die ze uitstralen kan je verzachten door toevoeging van een frivole plant of exotische, kleurrijke bloemen. Hou je echter van een lekker ruige toevoeging aan je oase? Kies dan voor een cactus of decoratieve takken in de pot om dit te onderstrepen. Tijd om je creativiteit aan te spreken!

De Combo-reeks is verkrijgbaar in 3 unieke vormen en groottes, combineer de potten en zorg voor unieke eyecatchers. 

 

 

Ook de Podium-reeks van hetzelfde merk maakt furore in de plantenwereld, alle planten willen namelijk op een voetstuk gezet worden met hulp van deze betonnen potten. Het design van de potten is een fusie van invloeden uit Spanje en Zweden, dit lijkt een rare combo maar het werkt! De Podium's zijn nu al het schoolvoorbeeld van industriële elegantie!

 

 

Maar ben je iemand die rap uitgekeken is op spullen? Misschien is de plantenstaander van Urban Nature Culture dan wel iets voor je! De standaard is handgemaakt in India en heeft een open design. In no time kan je de bloempot veranderen en terug in de staander presenteren. Op deze manier geeft je meteen een flexibele inkleding van je plantenhoekje, het zwarte metaal staat daarenboven in subliem contrast met het levendige groen van je gekozen plant. 

bloempot buiten

 

metalen bloempot

 

Kleinere bloempotten voor op je terras of balkon

Natuurlijk heeft niet iedereen de ruimte om dergelijke grote bloempotten te plaatsen maar je kunt evengoed indruk maken met kleine bloempotten in je outdoor plantenhoek.

Heb je een knus appartement in een levendige stad, maar helaas weinig ruimte op je balkon? Niet gevreesd, ook jij kan een urban jungle bereiken!

Werk in verschillende hoogtes

Werk in verschillende hoogteniveaus:

  • hang een bloempot aan je balkon
  • stop lekker veel verschillende kleine planten in één hoekje
  • of plaats bloempotten zowel op de grond als op een bank of bijzettafel

Ferm Living helpt de appartementsbewoners met kriebelende groene vingers graag , de Bau-reeks is niet enkel een streling voor het oog, de Bau bloempotten zijn ook geschikt voor buitengebruik! Geïnspireerd op de Bauhaus-craze en verkrijgbaar in vele leuke kleuren, is de Bau-reeks een must voor je plantenparadijs! Ferm Living stylde zelf al een balkon om je te inspireren, maar laat gerust je eigen creativiteit spreken.

 

balkon bloempot

planten balkon

 

Vergeet je planten geen water te geven! Ook hier dacht Ferm Living aan, samen met de bloempotten hebben ze namelijk bijpassende gieters voorzien, en dit model hoef je niet te verstoppen in je kast, maar kan je gewoon trots bij je plantjes plaatsen.

 

gieter

Tips

Strak & minimalistisch

Wil je het allemaal een beetje strakker in je plantenrijk?

  • kies voor potten uit dezelfde reeks
  • of beperk je tot enkele blikvangers

Brousse-gevoel

Wil je echter liever dat brousse-gevoel oproepen?

  • Laat je gaan, met planten kan je weinig verkeerd doen
  • mix verschillende structuren, kleuren en groottes door elkaar
  • plaats planten op de grond, hang er op aan het plafond of maak er een volledige verticale tuin van

Het handigste aan werken met bloempotten? Je kunt ze simpelweg verplaatsen! Als je ziet dat je plant zijn oren laat hangen hoef je deze niet helemaal te verplanten, het volstaat om gewoon een plekje te vinden waar de plant zich helemaal in zijn nopjes voelt.

Wanneer alles in kannen, kruiken en potten zit, rest er enkel nog genieten!

And remember; pot it while it's hot!

Geschreven door Kim Roman op 13/05/19