• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Keuken

Merken
Kleur

Keuken

Aan tafel!

Keuken, eetkamer of eetkeuken? Op vandaag lopen deze ruimtes veelal in elkaar over. Voor de kok des huizes is het immers veel aangenamer als hij de gesprekken aan tafel kan volgen. Gasten mogen gerust eens in de kookpotten snuffelen en wie weet, zelfs een handje toesteken in de keuken. Samen koken is best gezellig, toch?

Het keukeneiland wordt vergezeld van een aantal barstoelen waarop 's morgens ontbijt wordt genomen en waarop gasten van een aperitiefje kunnen genieten terwijl het eten klaargemaakt wordt.

Het belangrijkse meubelstuk in de eetkamer is uiteraard de eettafel. Ronde, rechthoekige, ovale, uitlengbare tafels, op vandaag zijn er keuzemogelijkheden te over. Ook wat de materialen betreft waaruit de tafel gemaakt is is er volop keuze. 

En daarna: bijpassende eetkamerstoelen kiezen: modern, retro, industrieel, ... De een weet perfect wat hij wil, voor de ander is die keuze wat moeilijker. 

Mooie en functionele verlichting mag zeker niet vergeten worden. Zorg ervoor dat je het eten op je bord (en je tafelgenoten) voldoende ziet dankzij de juist gedoseerde verlichting boven je eettafel. Misschien kan je dimbare verlichting overwegen.  

Heb je volop inspiratie, maar weet je niet waar of hoe aan de indeling van de eetkamer te beginnen? We helpen je graag met onze interieurtips.

 

Verhef het tafeldekken tot een kunst

Nodig je beste vrienden of familie uit voor een etentje en kook samen. Verhef het tafeldekken tot kunst en zorg ervoor dat je gasten zich helemaal welkom en op hun gemak voelen.

Een aantal kleine sptitsvondigheden en creatieve ideeën in de tafeldekking zullen zeker leuke reacties teweegbrengen. Dek je tafel eens met een kleed dat je eigenlijk als plaid gekocht hebt, bijvoorbeeld. En waarom dien je niet eens op met houten lepeltjes of vorken? Of je hapjes op een houten schaaltje? Mix en match gerust ook je serviezen. Plaats het dessertbord van het ene servies op het eetbord van een ander servies.

En vergeet zeker niet om sfeer toe te voegen met kaars- of theelichthouders, bloempotjes en vaasjes.

 

De leukste designmerken voor je eetkamer

Bij Vida Design hechten we veel belang aan een uitgebalanceerde inrichting van iedere ruimte. We maakten voor de eetkamer dan ook een uitgebreide selectie van design artikelen. Maak hieronder alvast kennis met enkele topmerken:

  • Prostoria: dit Kroatische label produceert sofa's en ander meubilair dat onze dagdagelijkse acties verrijkt, lokaal in Zaghreb
  • Bloomingville: Deens merk gespecialiseerd in sfeervolle design items
  • Bolia: Scandinavisch meubilair uit natuurlijke materialen met een eigenzinnige toets
  • Nud Collection: Zweeds verlichtingsmerk met ruim aanbod van sockets, textielkoorden en verlichtingsbronnen
  • Ferm Living: de producten van het Deense Ferm Living dragen de Scandinavische designtradities uit met een retro kantje
  • Zuiver: een Nederlands label met een vooruitstrevende en betaalbare interieurcollectie
  • HK Living: trendy kleuren, frisse ontwerpen met een wereldse en stoere uitstraling
  • Kinta: fair trade collectie ontstaan door een unieke symbiose tussen westerse ontwerpen en lokale producten (Kenia en de Filippijnen)

Naast deze merken vind je op onze site nog heel wat andere ideeën voor de inrichting van jouw huis. Surf gerust eens door de verschillende categorieën en doe bruikbare interieurinspiratie op. Is je oog op bepaalde spullen gevallen, maar wil je deze liever ook eens in het echt voelen en uittesten? Geen probleem, kom gerust eens langs in onze winkel in Roeselare, waar we je met deskundig advies te woord staan. Tot binnenkort!