• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Pale green dekbedovertrek velvet flanel

€119,95
Wie kiest voor velvet flanel, kiest voor ultieme zachtheid. Het 100% biologische, geweven katoen wordt opgeruwd tot het extreem zacht, soepel en warm is. Extra behaaglijk voor koude nachten.

Materiaal: 100% biologisch katoen, flanel (licht geborsteld); Parelmoerknoopjes, zonder instopstrook

Afmetingen: 140x220cm - 200x220cm - 240x220cm

Levertijd 1-2 weken
Yumeko Pale green dekbedovertrek velvet flanel

ZACHTER KAN NIET

Fluweelzachte nachten zul je beleven onder deze Pale Green velvet flanel dekbedovertrekset. Qua zachtheid is velvet flanel namelijk onovertroffen. Dat komt door het speciale, ambachtelijke proces dat het biologische katoen ondergaat voordat het Yumeko Velvet Flanel genoemd kan worden. In een Portugees familiebedrijf worden alleen de fijnste vezels voorzichtig losgemaakt, waardoor de stof zeer zacht en extra fluffy wordt. Dat ruwproces wordt meerdere malen herhaald onder lage druk, zodat het garen niet beschadigt. De langere pluisjes worden vervolgens voorzichtig weggeschoren.

Op de behandeling wordt streng toezicht gehouden. Het levert dan ook prachtig soepel en zacht materiaal op dat heerlijk warm is – vooral in de winter een uitkomst. Als je je tussen een luxe flanel dekbedovertrek vlijt, val je zo in slaap, ook al vriest of stormt het buiten.

HET SCHONE VAN 100% BIOLOGISCH KATOEN

Het biologische katoen voor de velvet dekbedovertreksets komt uit Turkije en Tanzania is nooit in aanraking geweest met pesticiden en andere chemicaliën. Het is daardoor schoon, veilig en huidvriendelijk. Het voldoet aan de strenge eisen van de Global Organic Textile Standard (GOTS). Je weet dus zeker dat je overtrek 100% eco is. Beter voor jou en beter voor de wereld. Zeker als je weet dat voor ieder eenpersoonsovertrek gemiddeld een kilo chemicaliën nodig is.

Onderhoudsvoorschriften

  • kan worden gewassen op 40 graden, maar 30 graden heeft de voorkeur omdat het flanel dan beter zijn zachtheid behoudt
  • Yumeko's flanellen bedlinnen kan in de droger op lage temperatuur, maximaal 1 stip
  • strijken op gematigde temperatuur, maximaal 2 stippen. Ongestreken ziet het er natuurlijk iets minder mooi uit, maar het voelt even zacht