• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Gezinswoning in Ingelmunster

Leefruimte

Hal

 

Wensen van de klant

Wij werden gevraagd om interieur- en kleuradvies advies te geven voor de leefruimte en hal. Het betrof een woning van een gezin met twee kleine kinderen.

De klanten hadden geen specifieke wensen naar kleur of stijl toe. De belangrijkste vraag naar ons toe was om eenheid te scheppen in een allegaartje van meubels en alles op elkaar af te stemmen.

Niet alle meubilair diende vernieuwd te worden, in feite bleef het meeste meubilair staan. Wel mochten we voorstellen doen om de aparte meubelstukken op elkaar aan te laten sluiten.

De speelhoek van de kinderen was te prominent aanwezig in de living. Deze was te groot en bevond zich letterlijk in het midden van de leefruimte. De vele kleuren van het speelgoed zorgden voor onrust.

Er was ook een lege ruimte in het midden van de woning waarvan de bewoners niet goed wisten wat ermee aan te vangen.

Ze vonden dat ze te weinig contact hadden met hun mooie tuin. 

De foto's van de kinderen in de salon vonden de klanten wel mooi, maar ze wilden ze liever op een andere plaats zien.

Voornaamste adviesvoorstellen

  • alles gebroken wit schilderen
  • lichte glasgordijnen (zelfde kleur als muren), waar doorheen gekeken kon worden zodat contact met tuin behouden bleef
  • sofa anders opstellen, zodat de bewoners naar de tuin kijken als ze in de sofa zitten
  • salon afbakenen met tapijt
  • speelhoek: opbergbakken die niet opvallen (gebroken wit); kleine tafel en stoel om aan te tekenen en knutselen
  • volledig voorstel voor de hal: oude kast die te veel ruimte innam, verwijderen en vervangen door bankje, spiegel en kapstok; aan de overkant plantenbank plaatsen
  • foto's kinderen in de hal, aan de wand met de trap
  • in de hoek bij de tuin kleine loungehoek met relaxfauteuil, bijzettafel, tapijt en leeslamp creëren