• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Schaal aca rond taps dun 20 cm

1 / 1
€29,60
Met dit acaciahouten serveerkommetje van Kinta serveer je hapjes of groenten op een warme, naturelle wijze.

Materiaal: duurzaam gewonnen acaciahout; Kinta produceert volgens de principes van Fair trade

Afmetingen: diameter 20 cm

Ordered before [time], delivered tomorrow! Je hebt nog 03:39 uur
Kinta Schaal aca rond taps dun 20 cm

Deze kom is handgemaakt van duurzaam gewonnen acacia hout en met een voedselveilige vernislaag behandeld. Hij wordt geproduceerd door een kleinschalig familiebedrijf in de Filipijnen. Het bedrijf is goed georganiseerd, en streeft naar een gezonde, creatieve en plezierige werkomgeving tegen een goede, faire beloning.

Acaciabomen zijn niet moeilijk te vinden in de Filippijnen. Overal zie je ze staan langs wegen en op onbebouwde grond. Acaciahout is een niet-inheemse hardhoutsoort. Mooi, met een breed kleurspectrum van warm tot licht. Het is duurzaam hout: de bomen groeien snel (hij bereikt zijn volle lengte in zestien jaar) en voor iedere gerooide boom wordt een nieuwe aangeplant. Het aanplanten wordt gezien als een investering, die na een aantal jaren geld oplevert als het hout verkocht wordt. Het kappen, verhandelen en verwerken van de acaciabomen wordt gecontroleerd door de overheid door middel van certificering. 

Onderhoudsvoorschriften

  • Met de hand afwassen met een lauwwarm sopje
  • Niet in water laten weken
  • Is de lak afgesleten dan is het aan te bevelen het product van tijd tot tijd in te wrijven met een doek met daarop een klein beetje walnoten- of slaolie