The Spice Box - Grill Champions - Bio
De spice box met 3 verschillende kruiden is het ideale cadeautje voor de barbecueliefhebber of (hobby)kok! Lees meer
Vuur, vonken en rook, goed gezelschap, lange zomeravonden, goede vrienden en een gezellige sfeer. What not to love about a BBQ evening?
Mill & Mortar maakt het je gemakkelijk met 3 kruidenblends om je barbecue gerechten tot een hoger niveau te tillen. Want onafhankelijk of het op een houtskool-, gas- of elektrische barbecue is, het allerbelangrijkste misschien toch wel de kruiding. De drie blends werden in samenwerking met professionele BBQ-teams samengesteld en geven smaak aan alle gegrilde gerechten - zowel vlees, vis als groenten en fruit.
Hoe krijg je een sprankelende geur en veel smaak met rub, marinade en glazuur: een rub is een droog kruidenmengsel dat je op vis, vlees en groenten kunt strooien en wrijven, het liefst een tijdje voordat het op de barbecue belandt.
Je kunt ook een pittige marinade maken door het kruidenmengsel te mengen met olie, azijn, zout en honing. Laat het vlees een halve tot hele dag rusten in een rub of marinade, zodat het vlees zachter wordt en de smaak beter intrekt.
Een 'glaze' is een stroperige, zoete grillsaus die je tijdens het laatste deel van het grillen kunt bestrijken op je vlees of vis zodat dit lichtjes kan karameliseren. Maak je eigen glaze van suiker, azijn, zout en kruiden en voeg water toe om de consistentie aan te passen (het moet stroperig zijn).
Bij Mill & Mortar vind je nooit zout (of andere toevoegingen) in de kruidenmixen, dus voeg zelf eventueel zout toe.
Flaming Dust
Flaming Dust in een all-round kruidenmix met de gecombineerde smaken van venkel, poeder van zoethout, steranijs, gember, oregano. De extra kick die je smaakt komt door de toevoeging van Smoked Paprika en Dilip’s Chili. Flaming Dust kan gebruikt worden als kruiden-rub op alle soorten vlees, maar blinkt uit bij kip en varkensvlees.
Mermaid's bite
Mermaid's bite heeft een frisse en sublieme smaak die goed samengaat met vis, gegrilde groenten of licht vlees. Deze melange heeft tonen van munt en citrus op een basis van groene venkel, koriander en drie soorten zeewier. De "bite" komt van een vleugje chili. Deze kruidenmix kan ook worden gebruikt om vissticks, viskoteletten, soepen en broden te verrijken.
Smokey Sally
Smokey Sally kan worden gebruikt als kruidenrub over alle lichte vleessoorten, in een eenvoudige marinade van olie, azijn en zout en is uitstekend voor pulled pork. Voor grill, oven of roerbak.
De doos bevat ook receptenkaarten voor de 3 mengsels
Materiaal | verschillende kruiden |
Afmetingen | 3 x 50 gram |
Respect voor mens, natuur en milieu | kruiden
|
Onderhoudsvoorschriften | luchtdicht bewaren in donkere, droge ruimte |