Gebruik zwarte knoflook in sauzen, quiches, soepen en marinades of mayonaise en dipsauzen, waarbij de donkere en zoete smaak tot zijn recht komt. Zwarte look wordt veel gebruikt in de Midden-Oosterse keuken. Lees meer
Zwarte knoflook wordt al eeuwenlang geproduceerd en heeft een complexe Umami smaak.
Zwarte knoflook wordt steeds meer en meer populair omdat het speciale smaak eigenschappen die goed passen bij onze plantaardige keuken.
Wat is zwarte knoflook? De belangrijkste ingrediënten in de productie van zwarte knoflook zijn tijd, warmte en vocht. Zwarte knoflook wordt geproduceerd door knoflookteentjes vet of hele knoflookkoppen die rijpen bij 60-70 graden C onder hoge vochtigheid gedurende 45-60 dagen. Gedurende dit rijpingsproces ondergaat de knoflookkop een Maillard reactie waarbij warmte en vochtigheid veranderingen veroorzaken in de aminozuren en het suikergehalte. Dan verandert de kleur, consistentie en smaak. Het wordt zwart en de consistentie is zacht en een beetje plakkerig. De sterke geur en smaak verdwijnen en worden vervangen door een diepe umami; zacht, zuur en met tonen van balsamico azijn en anijs.
Zwarte knoflook als gedroogde specerij
Mill & Mortar heeft de zwarte knoflook verder gedroogd en gegranuleerd zodat je ermee kunt werken als specerij.
Gedroogde knoflook vervangt de zachte versie in een verhouding van 1:3 en aanzienlijk verlengde houdbaarheid. Zwarte knoflook zou oorspronkelijk uit Korea komen, waar het al eeuwen wordt gebruikt als smaakmaker en in de traditionele geneeskunde.
Het wordt nu op grote schaal geproduceerd in Azië en Europa waar de umami smaak gewaardeerd wordt in de keuken.
De zwarte knoflook van Mill & Mortar is biologisch geteeld en gerijpt in de Cordoba regio in Spanje.
Hoe gebruik je zwarte knoflook?
Zwarte knoflook kan direct worden geroerd in sauzen, quiches, soepen en marinades of mayonaise en dipsauzen, waarbij de donkere en zoete smaak tot zijn recht komt.
Als je bekend bent met Yotam Ottolenghi's smaakuniversum en fantastische recepten/boeken, dan weet je dat je niet kunt zonder zwarte knoflook.
Materiaal | ingrediënten: biologische zwarte look |
Afmetingen | 40 gram |
Respect voor mens, natuur en milieu | kruiden
|
Onderhoudsvoorschriften | luchtdicht bewaren in donkere, droge ruimte |