• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Huff & Puff

Merken
Kleur

Huff & Puff

Gesundheit! 

Wat geef je iemand die alles al heeft? Wat dacht je van een setje handgemaakte zakdoeken die passen bij zijn/haar stijl, want niezen, snuiten of een traantje wegpinken, dat doet iedereen! Weg met de oude, saaie zakdoek-designs. Huff & Puff creëert zakdoeken waar je je niet langer voor schaamt om deze uit je broekzak te halen. Met toffe en hippe designs worden deze zakdoeken echte modeaccessoires, gebruik ze bijvoorbeeld als pocket square om je oud kostuum een frisse toets te geven. Huff & Puff ontwerpt tevens designs die bij je lifestyle passen, neem nu de traveler, een ontwerp voor de globetrotters onder ons of de painter voor je artistieke vrienden.

Bovendien zitten de zakdoeken reeds in een leuke verpakking.

Ontstaan de op de skipiste

Het begon allemaal op een skipiste in 2014. Vijf vrienden kwamen er tot de vaststelling dat ze allemaal liefst een klassieke, stoffen zakdoek gebruikten. Maar geen van hen had ook al een echt inspirerend ontwerp of een ultiem comfortabele vezel gevonden. In de winkel lagen nog steeds dezelfde zakdoeken als in grootvaders tijd. Zonder enige ervaring in mode of textiel besloten ze daar en dan om het gat dicht te rijden.

Na twee jaar hard werken, met veel vallen en opstaan, konden ze met trots hun eerste collectie lanceren. Dit deden ze met een crowdfundingwebsite, die op enkele dagen tijd roodgloeiend stond. Ze klokten af op bijna het dubbel van het beoogde startbedrag. Het was duidelijk dat zij niet alleen op zoek waren naar de beste zakdoek ter wereld.

Zacht voor neus en natuur

Huff & Puff pocketwear is gemaakt van Lyocell, een heerlijk zachte en zeer stevige vezel op basis van duurzaam geteelde eucalyptus. Er is 20 keer minder water voor nodig dan bij de productie van katoen, en de gebruikte chemicaliën worden tot 99% gerecycleerd. Lyocell kreeg daarvoor een European Award for the Environment.

Niet enkel de grondstoffen zijn duurzaam, ook de productie gebeurt op duurzame wijze in het oudste naaiatelier van België.