• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Kinta

Merken
Kleur

Kinta

Bijzonder en eerlijk

Kinta is leverancier van bijzondere interieurproducten uit Kenia en de Filippijnen. Kinta produceert al vijfentwintig jaar hoogwaardig, duurzaam en sociaal verantwoord.

Ondermeer houten gebruiksvoorwerpen voor op tafel als schalen en borden meer algemeen het interieur.

De producten zijn waar mogelijk gemaakt van hergebruikte materialen en worden volledig in samenwerking met lokale leveranciers ontwikkeld en geproduceerd. Alle medewerkers krijgen eerlijk betaald voor hun werkzaamheden. 

Oog voor design

Kinta besteedt veel aandacht aan de vormgeving van de producten. Kinta werkt intensief samen met een Filippijnse ontwerper, die op creatieve wijze zijn kennis van de westerse markt combineert met inzicht in lokale technieken, materialen en mogelijkheden. In nauwe samenspraak met Kinta wordt het ontwerp verder uitgewerkt in kleine werkplaatsen in de Filippijnen. Twee keer per jaar wordt de collectie vernieuwd, met nieuwe vormen, kleuren en materialen. Zo ontstaat een eigentijdse collectie die de laatste trends volgt.

Oog voor producenten

Kinta doet graag zaken zonder omwegen en tussenpersonen, rechtstreeks met de producent. Kinta ondersteunt de producenten met training en advies. Voortdurend kijken we wat er verbeterd kan worden op het gebied van producten, productieprocessen en arbeidsomstandigheden.

Oog voor mensen

Kinta producten zijn gemaakt door mensen, niet door machines. Kinta streeft naar goede arbeidsomstandigheden, eerlijke beloning en een waardig onderkomen voor de werknemers.

Oog voor ambacht en materiaal

Alle Kinta producten zijn gemaakt van natuurlijke en rest materialen die voldoende en duurzaam beschikbaar zijn in de gebieden waar ze worden ingekocht. De producten worden op een ambachtelijke wijze vervaardigd.