- Lorem ipsum
Monolith
Monolith
De onbeperkte vrijheid van het barbecueën
Monolith werd opgericht door Matthias Otto in Duitsland in 2008. Matthias was (en is) een fervent barbecueliefhebber.
In enkele jaren tijd is Monolith uitgegroeid tot een team van barbecueliefhebbers en -enthousiastelingen.
Aan de basis staat het idee van onbeperkte vrijheid bij het barbecueën, een universele buitenkeuken met een steeds verder groeiend assortiment accessoires - en tot slot de vriendschap van barbecueërs voor barbecueërs.
Barbecueën op het hoogste niveau
De MONOLITH Kamado BBQ is Duits design en combineert traditie, design, innovatie en de meest geavanceerde technologie van het keramisch barbecueën in één barbecue.
Een multifunctionele kamado barbecue die gebruikt kan worden om te grillen, roken, bakken, braden of barbecueën.
Gebruik je barbecue ook als roker, als pizza-oven, plaats er de fire plate op of kook met de wok. De mogelijkheden zijn grenzeloos.
Monolith is een alleskunner
De MONOLITH Kamado BBQ combineert de voordelen van een traditionele barbecue met die van een stenen oven. Barbecueën, garen op lage temperatuur, smoren, bakken, roken – of je nu hoge temperaturen nodig hebt om je steak perfect te grillen of urenlang op hele lage temperaturen wilt smoren of roken – de MONOLITH levert altijd een perfect resultaat. Hij is eveneens uitermate geschikt als stenen oven voor het bakken van pizza of brood. Het bruikbare temperatuurbereik ligt tussen de 70°C en 400°C.
Monolith is efficiënt
Door zijn unieke efficiëntie heeft de MONOLITH heel weinig energie nodig om de gewenste temperatuur te bereiken en vast te houden. Je kunt in het lage temperatuurbereik met een lading van 2,5 – 3 kg houtskool tot wel 24 uur werken. Door de lage zuurstofbehoefte is de luchtbeweging in de kamado extreem gering, waardoor het vlees niet uitdroogt en mooi sappig blijft.
Snel twee steaks grillen? Geen probleem. Dankzij het schoorsteeneffect gloeit de houtskool zeer snel door. Na het grillen worden de luchtaanvoer en -afvoer eenvoudig gesloten. Door de extreem goede afdichting van de barbecue dooft de houtskool heel snel en kan deze de volgende keer opnieuw worden gebruikt.
Uniek systeem voor houtsnippers en pellets
Het unieke systeem voor doorvoer van rookpellets en/of rookhoutsnippers maakt het bovendien mogelijk om hetgeen op je rooster ligt de typische BBQ-rooksmaak te geven zonder de deksel te hoeven openen.
Optimaal materiaal
De MONOLITH bestaat uit extreem hittebestendig keramiek en roestvrij staal. Het onderstel is gemaakt van gepoedercoat staal, terwijl de praktische zijtafels van de MONOLITH Classic en de MONOLITH LeChef gemaakt zijn van bamboe.