• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

MT Masking Tape

Geen producten gevonden...

MT Masking Tape

Wist je dat het logo van VIDA Design geïnspireerd is op masking tape of washi tape? Kijk maar eens goed naar het logo: het stelt een gele washi tape voor die bevestigd is op een wit kaartje waarop de naam van de winkel staat. Washi tape sluit dan ook naadloos aan bij het concept van VIDA Design.

De tape of plakband wordt op milieuvriendelijke wijze gemaakt en de mogelijkheden bij het gebruik ervan zijn onbegrensd, wat meteen het succes van washi tape verklaart. Je kunt er je creativiteit de vrije loop mee laten en tot zeer verrassende en aparte resultaten komen! Neem voor inspiratie een kijkje op de pinterestpagina van VIDA Design 'washi tape': www.pinterest.com/vidadesignroes/.

Wat is washi tape? Japanse masking tape wordt gemaakt van Japans washi papier. Washi is eigenlijk gewoon het Japanse woord voor 'papier'. Het materiaal dat voor 'washi' wordt gebruikt, is uitsluitend plantaardig en onder andere afkomstig van moerbeigewassen zoals de kozo-plant, die zo hoog kan worden als de gemiddelde boom, en struiken, zoals de gampi, mitsumata en hennep.

Bij het verwerken wordt uitsluitend de bast tussen de schors en het hout gebruikt. Door middel van een ingewikkeld proces wordt er pulp van gemaakt, de vezelmassa. Hieraan wordt in een met water gevulde kuip 'wortellijm' toegevoegd, waarna het opzwelt. Vervolgens wordt het opgeschept met een zeef waarin een fijne mat ligt. De zogenaamde 'wortellijm' is een uitvinding van de Japanners en dient ervoor om de vezels beter te laten hechten. Nadat het water uit het papier is geperst met een grote pers, wordt elk vel op een afzonderlijk droogblad gelegd, dat wordt blootgesteld aan de lucht.

Eigenschappen van washi tape:

  • het is zowel heel dun als heel sterk;
  • het heeft een sterk kleefvermogen;
  • het kan zonder sporen na te laten terug verwijderd worden.

VIDA Design verkoopt de echte MT masking tape, gemaakt door het Japanse bedrijf met de naam MT masking tape. Dit bedrijf startte als eerste met het maken van washi tape in diverse kleuren.