• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Rug Solid

Merken
Kleur

Rug Solid

Het Deense merk Rug Solid werd opgericht in 2012 met een duidelijk visie: een nieuwe standaard creëren in de designwereld door uitsluitend te werken met duurzame materialen.

Al sinds de opstart gaat het bedrijf tot het uiterste om de bestaande productieprocessen uit te dagen en zo nieuwe grenzen te verkennen van zowel design als duurzaamheid. Deze inspanningen resulteren in stijlvolle tapijten die niet moeten inboeten aan kwaliteit, details en schoonheid. De collectie van Rug Solid beperkt zich ook niet enkel in tapijten voor in de leefruimte, ze hebben ook tapijten voor buiten alsook vele lopers voor in de hal.

Rug Solid werkt samen met vakmensen uit India die geschoold werden en al generaties van kennis over tapijten hebben. Hierdoor kunnen deze ambachtsmannen de tapijten met de hand weven uit de duurzame materialen die Rug Solid heeft uitgekozen.

Duidelijke focus op milieubewust ondernemen

Zoals iedereen weet, kost het tijd om een duurzame toekomst te creëren, er moeten verschillende stappen worden gezet om een duurzame omgeving te maken. Dat weet Rug Solid ook, daarom dat ze rekening houden met het milieu in alles wat ze maken en doen, van de grootste tot de kleinste stap. Zo drukken ze alles op gerecycleerd papier, is hun website is CO2-neutraal en verzenden ze onder andere al hun pakketten CO2-neutraal in gerecycleerd verpakkingen. Elke stap telt.

Bijna alle materialen die Rug Solid gebruikt zijn geüpcyclede materialen. Deze hebben in andere industrieën weinig nut meer en worden daarom vaak weggesmeten. Zo gebruikt het bedrijf vaak katoenrestjes, oude fietsbanden en lederrestjes voor hun tapijten.

Deze focus op milieubewust ondernemen wordt bevestigd door het Global Recycled Standard certificaat die ze hebben verkregen. De eisen van dit keurmerk gaan behalve over de recycling van hun materiaal ook over het milieubeleid en veiligheid van het bedrijf, de arbeidsomstandigheden en het opleidingsniveau van het personeel.