• Lorem ipsum
Terug op stap met fotograaf Frederik Degryse, gaan we curieuzeneuzen bij één van onze klanten in Roeselare. Het koppel waar we bij binnenpiepen richtte hun tuin en serre in met tuinmeubels uit onze collecties. Het geheel ademt 'ingetogen innigheid' uit. Hoewel ze kozen voor een eerder strakke, moderne look, blijft het geheel gezellig door het slim combineren van verschillende materialen
veranda inrichting

Een serre wordt ook wel eens wintertuin genoemd, want ook in de winter kan je genieten van een ruim uitzicht over je tuin, zelfs als het buiten kletsnat of bitterkoud is. Deze extra kamer kan je voor verschillende doeleinden gebruiken, als veranda waar je graag in alle rust je krant leest of wordt het de plek waar je je groene vingers aan het werk zet om een eigen moestuin te creëren? Hiernaast is het ook gewoon een handige opbergplaats voor je tuinmeubels in de winter.

opklapbare ligstoelen

Bij aankomst springen de Fieldchairs van Weltevree meteen in het oog. Het larikshout van de loungestoelen brengt een warm en natuurlijk contrast tegenover de zwarte profielen van de serre. Een streelzacht schapenvachtje erover en het wordt helemaal knus!  De Fieldchairs hoef je trouwens niet thuis te laten, klap ze op en neem ze mee waar je ook gaat. 

Fieldchair - Weltevree
Schapenvacht - Weltevree

lichtslinger buiten

Wat kan er natuurlijk niet ontbreken in je serre? Licht! Kies je licht op basis van het doel, wil je 's avonds je ontkiemende zaadjes nog eens welterusten wensen of gebruik je je tuinkas zoals hier als overdekte buitenruimte? Dan heb je genoeg aan sfeerverlichting. Hier werd gekozen voor een lichtslinger, lichtslingers hebben iets feeëriek, bijna als een sterrennacht krijg je meteen een gevoel van knusheid, magie en romantiek

lichtslinger - Segula

 

ronde tuintafel

Bij het binnenstappen van de glazen tuinkamer ontdekken we de Circle tuintafel van Houe. Een ronde (tuin)tafel is perfect voor kleinere ruimtes, deze neemt al een stuk minder ruimte in beslag dan zijn rechthoekige tegenspeler. De ronde tafel breekt met de scherpe, rechte hoeken van de serre zelf, waardoor het geheel wordt verzacht en meer connectie met de natuur brengt.

Maar het grootste voordeel van ronde tafels? Het zijn echte sfeermakers! Als groep heb je oogcontact met iedereen aan tafel en zit je dichter bij elkaar, wat automatisch zorgt voor verbondenheid. Nog een karaf wijn erbij en de ambiance is gegarandeerd.

Circle tuintafel - Houe
Manela karaf - Bloomingville
Bubbles glazen - Pols potten

metalen tuinstoelen groen

De tuintafel wordt vergezeld door de Rio R50 tuinstoelen van het Italiaanse Emu. De bewoners kozen voor een zacht grijs/groene kleur, aansluitend op het grijze onderstel van de Circle tafel. De tuinstoelen bestaan eveneens in zwart metaal, ook dit zou passen, echter zijn wij altijd blij als onze klanten opteren voor kleur. Dit maakt de algemene indruk een stuk frisser en brengt extra karakter in de tuinkas.

tuinstoelen stapelbaar

De Rio R50 tuinstoelen bestaan in heel wat kleuren en kan je krijgen met of zonder armleuning. Als het gezin hun serre even wil omvormen tot tijdelijke feestzaal, kunnen ze de stoelen gemakkelijk aan de kant schuiven en stapelen (tot wel 8 stuks!)

Rio R50 tuinstoelen - Emu
Zitkussen Rio tuinstoelen - Emu

loungeset tuin

In een serre is het heerlijk vertoeven, ongeacht het seizoen. Hier kan je je neervlijen in de Avon lounge stoel met een heerlijke, dampende kop koffie of een verfrissende cocktail.

Avon lounge - Houe
Strandlaken green olive - Gwery
kussen 'pixels rose poudré' - Fermob 

tuin klein tafeltje

Het salontafeltje komt uit dezelfde reeks, hier zorgt hout terug voor warmte bij de rest van de moderne, metalen meubels. Het tafelblad is Europees Thermo-essenhout, dit wil concreet zeggen dat je geen schuldgevoel overhoudt bij het kopen van dit houten tafeltje. De essenbomen zijn afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en er kwamen geen chemische stoffen aan te pas.

Avon lounge tafel - Houe
Julie bloempotten - Bergs Potter
Guidelight - Weltevree
Tika lantaarns - Vincent Sheppard


tuinlounge

Deze lounge sofa van Houe heeft een no-nonsense ontwerp; door de strakke lijnen, luchtige uitstraling en terughoudende kleuren sluit deze naadloos aan bij de moderne tuinkas waar hij in geherbergd wordt. Deze stijl is typerend voor de ontwerper Henrik Pedersen; vorm, kleur en materiaalkeuze moet in elk design zinvol zijn. Goed design is volgens hem praktisch, mooi en eenvoudig te begrijpen. Dit alles wordt belichaamd in de Avon reeks.

De Avon lounge vrolijken we opmet fleurige kussentjes van Fermob die het zomergevoel nog meer naar binnen trekken.

 

Avon lounge - Houe
Avon salontafel - Houe
Kussen 'champêtre'- Fermob

frigobox

Wie staat daar in de hoek te lonken? Mister Be Cool, een koelbox op wieltjes! Deze verrijdbare frigobox vul je simpelweg met voldoende ijsblokjes of koelelementen, rol je tot zijn bestemming en hij voorziet iedereen van een fris drankje. De Cooler be cool is zelfs voorzien van een handige flesopener! 


Cooler be cool - Zuiver

veranda inrichten

En met ons koele drankje in de hand, zetten we een stap achteruit om het volledige zicht in ons op te nemen.

Foto's: AF-Fotografie