0

Over Vida Design

VIDA Design is een woonwinkel in het centrum van Roeselare met een uniek concept.

VIDA = Verrassend, Innovatief, Duurzaam, Apart

Bij VIDA Design koop je voorwerpen omdat ze je esthetisch bekoren en functioneel zijn, maar niet alleen daarom. Je koopt er design dat gemaakt is met liefde voor mens, natuur en milieu (= Duurzaam). Je koopt er Innovatieve, originele ontwerpen die je niet overal vindt en je wordt er Verrast met ontwerpen die net dat tikkeltje anders (= Apart) zijn.

VIDA = Leven

VIDA is een Spaans woord dat 'leven' betekent. En willen we niet allen een vleugje 'leven' toevoegen aan een ruimte met een zorgvuldig uitgekozen voorwerp dat je persoonlijkheid weerspiegelt, met een unieke compositie van voorwerpen die een kamer haar functie geeft of met een bepaalde kleuren- of materialencombinatie die de gewenste sfeer oproept? VIDA design vindt alvast van wel!Nancy Windels is oprichter en bezieler van VIDA Design. Samen met haar echtgenoot Geert Vancayzeele is ze ook zaakvoerder. 

Geert

De man van de praktijk... en toch ...

In 2010 ben ik gestart met het inrichten van woningen, zowel in hun ruwe vorm als in de afwerking. Door de jaren heen heb ik mij gespecialiseerd in maatmeubelen en badkamerinrichting.

Nancy heeft me altijd bijgestaan met mijn zelfstandige activiteit. Nu is het mijn beurt om haar bij te staan, eerst bij de inrichting van de winkel en na opening bij de verkoop, het maatmeubilair, leveringen en plaatsingen.

De goede smaak van Nancy en de zorgvuldig uitgezochte artikelen doen mij zelf watertanden om onze eigen woning verder af te werken met spulletjes uit onze winkel.

Nancy en Geert van vida design

Nancy

Ik houd van schoonheid, van puurheid, zuiverheid en eerlijkheid. Dit verklaart wellicht ook mijn grote liefde voor de natuur. De schoonheid van de natuur is immers onovertroffen.

Wat wonen betreft, heb ik een niet te stuiten drang om de ruimtes waar ik veel tijd doorbreng mooi en gezellig te maken en er de nodige dosis persoonlijkheid en emotie aan toe te voegen zodat ik er mij gelukkig voel.

Verder houdt mijn rusteloze ziel van verandering en van verrassingen. Deze passies heb ik verenigd in het concept van mijn winkel. Zo word ik iedere dag omringd door al mijn liefdes en kan ik deze zonder schroom uitdragen en er klanten mee gelukkig maken.
 


 

Visie

VIDA Design handelt vanuit de volgende toekomstvisie:

 • Bewust leven en wonen is bewuste keuzes maken. Wij streven naar een duurzame samenleving waarin mensen bewust in het leven staan en bewuste keuzes maken. Keuzes gemaakt vanuit een maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel. Een samenleving waarin we bewust opteren om de ruimtes waarin we dagelijks leven duurzaam in te richten met producten gemaakt met respect en liefde voor mens, natuur en milieu.
 • Wij streven ernaar om tegemoet te komen aan het verlangen naar schoonheid en esthetiek van mensen. Met een zorgvuldig uitgekozen gamma aan interieurartikelen en persoonlijk advies willen we onze klanten helpen om hun interieur smaakvol in te richten. We willen dat onze klanten genieten van het thuis zijn.
 • Wij streven ernaar om mensen te helpen in het maken van budgetvriendelijke keuzes. Wij willen onze klanten tonen dat mooi design niet duur hoeft te zijn.

Door samen deze bewuste keuzes te maken, werken we allemaal samen aan een mooiere wereld. Wij willen aantonen dat duurzaamheid, schoonheid én betaalbaarheid hand in hand kunnen gaan door design aan te bieden dat aan deze drie voorwaarden voldoet.

 


 

Missie

Het is onze opdracht om onze klanten te helpen om bewuste woonkeuzes te maken. We doen dit door:

 • producten aan te bieden van leveranciers die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen, die respect hebben voor natuurlijke en eerlijke materialen, voor ambachten en tradities en leveranciers waarvan de zorg voor het milieu deel uitmaakt van de waarden van het bedrijf
 • de producten uit ons assortiment voortdurend duurzamer te maken (natuurlijke materialen, FSC label, biologische wol of katoen, …) 
 • bewust op zoek te gaan naar betaalbaar design voor onze klanten zonder daarbij schoonheid en duurzaamheid uit het oog te verliezen; kwaliteit blijft primeren! 
 • een bijzonder oog te hebben voor schoonheid en design in al zijn facetten, wij volgen de huidige markt en tendensen hierbij op de voet en zorgen dat we zelf trendsetter zijn, wij bieden design aan van innovatieve ontwerpers met VIDA-waarden en geven ook lokale ontwerpers een kans; wij bieden ook vooral design aan dat je niet overal vindt, verrassend en apart.
 • zelf het goede voorbeeld te geven door duurzame keuzes te maken voor onze draagtassen, geschenkpapier, folders, ... 

Waarden

Wij handelen hierbij vanuit volgende waarden:

 • dienstbaarheid
 • professionaliteit
 • vertrouwen
 • maatschappelijke verantwoordelijkheid en milieubewustheid
 • winstgevendheid uit werk dat voordelen oplevert voor mens, natuur en milieu
In de kijker