• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bungalow

Merken
Kleur

Bungalow

Bungalow Denmark is opgestart in 2004 door de Deense Minna Hildebrandt. Minna reisde de laatste 14 jaar door India en Zuid-Azië. Ze leefde en studeerde ook in de Himalaya als onderdeel van haar Bachelor Indiase letterkunde. Vandaag is India haar tweede thuis. Letterlijk en figuurlijk, want haar man komt van het mooie Kerala, Zuid-India. Samen hebben ze er hun tweede huis waar ze de vakantiedagen met plezier doorbrengen.

“Ik ben altijd gefascineerd geweest door de schoonheid en kleuren van India en de traditionele ambachten die nog steeds springlevend zijn in hun cultuur”, zegt Minna. Haar echte passie zijn de Indiase patronen van paisleys, bloemen, randlijnen en herhaling van motieven. De kunst van het blokdrukken was liefde op het eerste gezicht voor haar. “Ik hou ervan dat de producten die ik aanbied een verhaal hebben en gemaakt zijn door mensen in plaats van enkel en alleen machines.”

De ambitie van Minna is om met Bungalow Denmark eigentijdse ontwerpen te creëren door de Idiase inspiratie te combineren met moderne kleuren en esthetiek. “Ik hoop dat mijn producten kleur en vreugde naar jouw eigen bungalow brengt!”

Bungalow Denmark handelt naar de visie van Vida Design

De producten van Mina zijn gemaakt met liefde voor de mens, natuur en milieu. Haar design is origineel en is zeker en vast net dat tikkeltje anders waar we zo van houden.

  • Haar collecties huistextiel zijn ontworpen en geproduceerd in samenwerking met fantastische stielmensen en afgewerkt door de beste blokdrukkers uit India. Al het textiel is ook 100% katoen!
  • Het keramiek is gemaakt uit zeer sterk en duurzaam materiaal. En hebben één voor één een unieke look omdat het glazuur telkens met de hand wordt aangebracht.
  • Alle Bungalow kussenvullingen zijn van 100% natuurlijke eendenveren en dons van Europa met uiterst goede kwaliteit.

Blokdrukken

Voor duizenden jaren al maken ambachtslieden uit India blok bedrukt katoen, betoverend en inspirerend voor anderen over de hele wereld! Vakkundige ambachtslieden stempelen het katoen met houten blokken waaruit een decoratieve vorm uitgekerfd is. Om één bedlinnen te voltooien bestempelt de drukker het katoen tussen de 500 en 2.000 keren, afhankelijk van het aantal kleuren en de complexiteit van de ontwerpen.

De kunst van het blokdrukken is doorgegeven van generatie op generatie en om de hoogste kwaliteit te verzekeren, werkt Bungalow Denmark met een aantal van de beste blokdrukkers uit India. Omdat het blokbedrukt textiel handmatig gemaakt wordt, is geen enkel stuk identiek. Dit houdt ook in dat kleine spatjes of imperfecties aanwezig kunnen zijn. Dit zijn geen foutjes maar een herinnering dat deze producten handgemaakt zijn.