• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Elvang

Merken
Kleur

Elvang

Alpaca uit Peru aan de basis

Er is veel veranderd sinds de oprichters, Lasse and Tina Elvang, Peruviaanse alpaca dekens meebrachten van hun trektocht met de rugzak in Peru in 2002.

Ze werden er verliefd op de schoonheid, zachtheid en luxe van het alpacatextiel. Maar ze waren ook onder de indruk van de armoede die ze ervoeren rondom hen. Ze beslisten om een unieke weg te zoeken die het Scandinavisch design dichterbij de elegantie van de alpaca vezels bracht en die voordelen zou opleveren voor de regio in Peru die zij bezocht hadden.

Voortgedreven door de kennis die ze vergaarden door met alpaca te werken, groeide ook de passie om ander huistextiel te ontwerpen gebruik makend van de fijnst beschikbare vezels, in samenwerking met zorgvuldig uitgekozen producenten.

 

Plaids en ander huistextiel

Elvang streeft ernaar producten te ontwerpen die de tand des tijds doorstaan door kwaliteitsvezels te gebruiken die dagelijks gebruik doorstaan. De huidige collectie omvat keukentextiel, tafeltextiel en badtextiel. De plaids gemaakt uit alpacawol en baby alpacawol blijven het paradepaardje van het merk. Hier wordt de look van de plaids steeds opnieuw geïnnoveerd.

 

Duurzame productie

Het meest trots zijn Lasse en Tina Elvang op wat ze gedaan hebben voor de regio in Peru waar alles begon. Ze hebben er jobs gecreëerd en leerprogramma's geïntroduceerd voor de herders, wevers en hun families. Terzelfdertijd wordt het ecologisch evenwicht en de zorg voor de dieren bewaard die de vezel tot stand brengen die Elvang ons met trots aanbiedt in hun producten. Vandaar dat Elvang pretendeert 'textiel met integriteit' te creëren.
Sinds kort is Elvang ook lid van de World Fair Trade Organization (WFTO). Je kan enkel lid worden als je 100% toewijding hebt voor fair trade in alle zakelijke activiteiten.