• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Klippan

Merken
Kleur

Klippan

Klippan: Zweeds toonaangevend bedrijf in huistextiel

Klippan is een familiebedrijf dat in 1879 opgericht werd in Zweden, waar het een van de toonaangevende bedrijven in huistextiel is. 

Klippan is vooral bekend voor het weven van hogekwaliteitsplaids en dekens in biologisch katoen en wol. Daarnaast zijn er ook de wollen en katoenen kinderdekens en schattige kinderknuffels.

Duurzame materialen, lokale productie

Klippan maakt voor het weven enkel gebruik van natuurlijke vezels, zoals wol, katoen en linnen, vanuit de filosofie dat een hoge kwaliteitsvezel essentieel is om tot een kwaliteitsvol eindproduct te komen.

De productie gebeurt in eigen weverij in Zweden, wat controle over het volledige productieproces mogelijk maakt. Vanuit een groot respect voor mens en milieu, werkt Klippan aan een milieuvriendelijk productieproces.

Bijna alle dekens en plaids hebben de Europese certificaten ISO 9001 en ISO 14001.

Biologisch katoen

Andere benamingen zijn organisch katoen, biokatoen of ecokatoen. Biologisch katoen wordt op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. Tijdens het gehele productieproces worden geen pesticiden en andere chemicaliën gebruikt. Biologisch katoen is zachter, niet alleen van structuur, maar ook voor je huid.

Eco wol

Biologisch geproduceerde katoen bestaat al een eindje, maar ecologische wol is nieuw. Ecologische wol produceren is niet evident, want insecten in de wol bestrijden zonder pesticiden vormt een hele uitdaging voor de boeren die de schapen fokken. Recent besloot een groep boeren in New Zeeland om de moeilijkheden van het ecologisch fokken van schapen te trotseren. Zo ontwikkelden ze een behandeling waarbij de schapen slechts één maal met pesticiden behandeld worden, namelijk bij de geboorte. De hoeveelheid pesticiden in de wol is verwaarloosbaar eens het schaap volgroeid is.

Daarnaast is het voedsel van de schapen vrij van chemicaliën en worden er geen antibiotica gebruikt tijdens het fokproces. Ook voor het wassen van de wol wordt een milieuvriendelijke methode gebruikt. Tenslotte wordt iedere levering van wol goedgekeurd door een onafhankelijk en erkend laboratorium.

Gotland wol

Klippan maakt ook plaid uit de zeldzame Gotland wol. Gotland schapen behoren tot een Zweeds ras dat teruggaat tot de tijd van de Vikingen. De wol is heerlijk dik, glanzend en zijde-achtig met kleuren die natuurlijke grijstinten bevatten.

Merino wol

Merino is een beroemd ras dat origineel afkomstig is uit Spanje. De wol behoort tot de zachtste en fijnste schapenwol. Op vandaag vind je Merinowol in de hele wereld, onder andere in Mongolië. De omgeving waar de schapen leven is belangrijk voor de kwaliteit van de vezel. Grote weides waar de schapen kunnen grazen en veel bewegingsruimte zorgen voor de fijne vezel waarvoor Merinowol bekend staat.

Lamswol

De meeste plaid worden gemaakt uit Nieuw-Zeelandse lamswol. Het is geen toeval dat Nieuw Zeeland het land is waar de meeste wol geproduceerd wordt. Het landschap is er uitermate geschikt om schapen te fokken. De schapen lopen er gans het jaar buiten en grazen in het weelderige landschap. Dit zorgt voor dikke, zuivere en heel witte wol.