• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Louis De Poortere Rugs

Merken
Kleur

Louis De Poortere Rugs

Een lange traditie

Louis De Poortere werd 100 jaar geleden opgericht en heeft een erfgoed gebaseerd op de talenten van Vlaamse wevers. Ze hebben wereldwijd een reputatie verworven als fabrikant van de mooiste authentieke geweven tapijten en stoffen.

Het bedrijf voert zelfstandig alle opeenvolgende stappen van de productiefase uit. Zo doen ze het kleuren, weven, spinnen en confectioneren allemaal zelf. Ze hebben ook hun eigen logistieke platform en sterke procedures voor binnenkomende grondstoffen.

Ze combineren kwaliteit met creativiteit en hebben tegelijk een verlangen naar vooruitgang, innovatie en nieuwe technologie.

Schone en natuurlijke materialen

Bij Louis De Poortere worden de tapijten geweven met grondstoffen van de beste kwaliteit die aan de veeleisende normen van de productie voldoen. Ze gebruiken garens van 100 % zuivere nieuwe wol met 2 of 3 lagen voor extra veerkracht.

Hun producten zijn gericht op duurzaamheid met materialen die 100% biologisch afbreekbaar zijn en waarvan de productie een lage CO2-uitstoot heeft.

Een groot aantal tapijten uit de Louis De Poortere collectie wordt gemaakt uit chenillekatoen. Hier worden tussen de hoofddraad haaks korte draadjes getwijnd. Hierdoor krijgt de katoenchenille zijn karakteristieke uiterlijk en zachtheid. Chenille is gemaakt van 100% katoen.

De geweven tapijten hebben een dynamische stabiliteit. Dit betekent dat ze soepel bewegen, maar toch hun vorm en sterkte behouden. Dit is met een getuft tapijt zeer moeilijk te evenaren.

Sfeerscheppers

Niets voegt meer comfort, warmte en karakter toe aan een ruimte dan een geweven tapijt.

Hiernaast is het ook gunstig voor :

  • de akoestiek: een tapijt beïnvloedt het weergalmen van geluid in je woning. Een gedempt volume helpt je ontspannen en zorgt voor een betere algemene sfeer.

  • stof opnemen: een tapijt zorgt voor een betere luchtkwaliteit en vochtigheidsgraad in je woning. Het neemt stof op totdat je het verwijdert met de stofzuiger.

  • energiebesparend: tapijten doen niet enkel je woning warmer aanvoelen, ze werken ook als een thermische isolatie en zorgen ervoor dat je kamer langer warm blijft.

  • milieu-impact: geweven tapijten verbruiken 60% minder niet-hernieuwbare bronnen dan andere soorten tapijten. Wol, jute en katoen zijn hernieuwbare bronnen. Bovendien is een wollen tapijt vlambestendig en anti-allergisch.

 

Combineer je favoriete tapijt van Louis De Poortere met een sofa en één of meerdere salontafels uit onze winkel en bekom een sfeervol interieur met respect voor de natuur.