• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Vacavaliente SRL

Merken
Kleur

Vacavaliente SRL

Ontwerp in harmonie met het geluk van mensen en planeet

Vacavaliente ontwerpt objecten die een functionele en creatieve manier van leven inspireren. Ze geloven in een goed ontwerp, eenvoudig en duurzaam, in harmonie met het geluk van mensen en onze planeet.

 

Gerecycleerd leder uit de Argentijnse pampa's

Argentijns leder wordt beschouwd als een van de beste leersoorten in de wereld. Dit heeft alles te maken met de leefomgeving van de koeien. Ze leven in de uitgestrekte Argentijnse pampa’s (gigantische grasvlaktes). De koeien hebben dus zeer veel bewegingsvrijheid en leven altijd buiten (in het zonnetje). Deze dieren eten enkel natuurlijke voeding en nooit krachtvoer of hormonen!!! Hun super gezonde levensstijl maakt het leder steviger, dikker en duurzamer.

Voor het Argentijnse Vacavaliente vormt gerecycleerd leder een bron van inspiratie. Het gerecycleerde leder geeft een tweede leven aan de restjes uit de waardeketen van de lederindustrie. Daarenboven recupereert Vacavaliente restjes schaafsel en knipsels van leder. Deze worden gemalen en gemixt met een natuurlijk bindmateriaal om zo een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal te bereiken van hoge kwaliteit. Vanzelfsprekend wordt alles geproduceerd in Argentinië.

De missie van Vacavaliente is om een positieve invloed uit te oefenen op mensen, maatschappij en onze omgeving

 

Vacavaliente in de keuken

De ronde en rechthoekige placemats in gerecycleerd leder zijn stijlvol en onderhoudsvriendelijk. Ze kleden een kale tafel aan en beschermen deze tegelijkertijd voor het vuil van smospotten.