De Kaasklok van Denk is de ideale plaats om zowel harde als zachte kazen te laten rusten en rijpen. Hierin ontwikkelt kaas van zowel koe-, geiten- als schapenmelk de perfecte smaak. Lees meer
In alle rust gerijpte en goed getempereerde kaas laat de fijnproever het water in de mond lopen.
Iedere kaasliefhebber weet hoe lastig het is om verschillende kazen op de juiste rijpheidsgraad en temperatuur te serveren. Vind je het ook jammer wanneer je veel hebt uitgegeven aan speciale kazen maar de smaak uiteindelijk tegenvalt?
Probeer dan de Kaasklok, en geniet van de kazen die hierin zijn gerijpt!
De Kaasklok is van Granicium® gemaakt en heeft daardoor eigenschappen die je bij gewone keramiek niet zult vinden. Zo ontstaat door het Granicium® een stabiel, gelijkmatig microklimaat in de Kaasklok. Daardoor is deze ideaal voor het rijpen van kaas en een must voor de echte kaasliefhebber!
Granicium® is een zuiver natuurproduct (gemaakt uit de grondstof graniet), levensmiddelecht, extreem hard en duurzaam.
Handige tips:
- Bewaar de Kaasklok het beste in de kelder. Wanneer je geen kelder hebt, bewaar de kaasklok dan op een andere koele, donkere plaats met gelijkmatige temperatuur (daarom liever onderin de voorraadkast).
- Vul de Kaasklok geheel naar jouw wensen en smaak. Harde en zachte kazen, brie, camembert, roomkaas, geiten- of schapenkaas. Neem wat je lekker vindt.
- Natte verse kaas, die in de verpakking nog vocht opneemt, doet dat in de Kaasklok ook. Het overtollige vocht regelmatig wegnemen.
- Als je ´s avonds bezoek krijgt, kun je de Kaasklok het beste ´s morgens al vullen. Een klein takje rozemarijn, lavendel of tijm op de kaas ziet er niet alleen leuk uit, maar geeft ook een extra aroma aan de kaas.
- Gebruik de Kaasklok niet alleen wanneer je bezoek hebt, maar gun jezelf elke dag het genot van de heerlijk smakende kaas. Zo lekker, dat het best een keertje zonder de rode of zoete witte wijn kan.
- De kaas smeert niet wanneer hij op de Granicium®-plaat wordt gesneden en het kaasmes laat geen krassen achter.
- Vul de Kaasklok met kaas van goede kwaliteit. Erg onrijpe kaas zoals camembert of brie met een grote witte kern zijn minder geschikt.
- De stolp van de Kaasklok kan worden gebruikt als schaal om fruit of brood in te serveren.
- De Kaasklok is vaatwasserbestendig.
Materiaal |
|
Afmetingen |
|
Respect voor mens, natuur en milieu | graniet
lokale productie in Duitsland |
Onderhoudsvoorschriften | vaatwasbestendig |