• Lorem ipsum

Een volledig interieuradvies inclusief verf- en gordijnadvies leidde ons vorig jaar naar het huis van de familie Jespers in Torhout. Het gezin van vier droomde over een nieuw, stijlvol interieur in de leefruimte en keuken. Werkelijk alles mocht herbekeken worden, zolang er maar samenhorigheid in het nieuwe ontwerp zat. 

Toen we tijdens het intakegesprek naar de stijl en sfeer van hun droominterieur polsten, kwamen we uit op ‘strak en gezellig maar vooral niet saai’. Met dit in het achterhoofd gingen we aan de slag. De rode draad doorheen het interieur is de groene kleur geworden. De kleur wordt reeds in de hal geïntroduceerd aan de hand van een strakke colorblock, samen met de familiefoto’s van het gezin.  Daarna komt de groene kleur terug op de haardwand en op de muur achter de livingtafel. Ook in de vele planten doorheen het huis komt groen terug.

Living strak gezellig

Een ruime zithoek

Veel zitplaats was een must voor het gezin. Een grote Sava zetel met twee extra Ghost fauteuils van Flexlux hiernaast was voor hen perfect. De zithoek biedt nu plaats om gezellig te vertoeven met 6 tot 7 personen. Dankzij de elegante uitstraling van de fauteuils, de slanke zetelpootjes, de lichte kleur en het strakke design van de sofa komt de zithoek niet te druk over. De raampartij, nieuwe lichte gordijnen en grootte van de living spelen hierin ook een grote rol.

In de grote zithoek staat de Rise salontafel van het Belgische merk Ethnicraft te schitteren. Door hier nog twee Snow bijzettafeltjes bij te plaatsen, heeft de familie veel tafelruimte met flexibiliteit in opstelling. De Snow bijzettafels zijn lichtgewichtjes en kunnen gemakkelijk van plaats veranderen; ze kunnen naast of tussen de fauteuils geplaatst worden voor een apero, naast de zetel als geïmproviseerd laptoptafeltje of over de salontafel geschoven worden als bijzettafel. Onder de tafeltjes vind je het Monetti Giverny tapijt van Louis De Poortere, dat zorgt voor extra warmte en knusheid in de leefruimte. 

 

Moodboard en leefruimte Vulsteke Devoldere

Zicht op de tuin

Aan de ietwat zware eettafel hebben we de iconische lichte draadstoelen van HK Living geschoven, hierdoor krijgen we de ideale balans. Boven de tafel zweeft de tijdloze zwarte Orb hanglamp van Bolia. Naast de kunstwerken - handgemaakt door oma Jespers - hangt de no-nonsense zwarte Circum spiegel. Deze weerspiegelt de mooie tuin die het gezin heeft aangelegd. Zo kan het gezin en hun gasten een glimp van het buitentafereel opvangen, ook al zitten ze met hun rug naar de tuin toe. 

 

Botanisch barhoekje

Het oude, zelfgemaakte barmeubel heeft plaats gemaakt voor een leuke Barbier barkast van Zuiver, de botanische touch leggen we met enkele Botanique bloempotten. In de keuken werd de oude Ikea eettafel vervangen door een moderne New Mood eettafel van Bolia. Op maat van het gezin kan de New Mood uitgebreid worden met uittrekbladen. Boven de tafel hangt tenslotte nog de leuke Hawk hanglamp met verstelbare armen van Zuiver.

Nog enkele voor en na foto's